Harjoitusottelu KuPS – JyPK 4-1 (2-1)

Saga Kaikkonen, Emma Santamäki, Gentjana Rochi ja Anni-Maija Kauppila maalinteossa Lippumäessä

Uuteen liigakauteen valmistautuva Kuopion Palloseura jatkoi kevään harjoitusotteluiden sarjaansa lauantaina Lippumäen hienossa jalkapallohallissa. Vastustajana oli nuorekas nousijajoukkue Jyväskylän Pallokerho, joka kukistui hyvätasoisessa harjoituspelissä maalein 4-1. Hyökkääjä Saga Kaikkonen, puolustaja Emma Santamäki, hyökkääjä Gentjana Rochi ja keskikenttäpelaaja Anni-Maija Kauppila onnistuivat maalinteossa illan pelissä. JyPK:n Nelli Husu onnistui myös viimeistelyssä ottelun ensimmäisellä puoliajalla.

Kotijoukkue KuPS aloitti pelin vauhdikkaasti ja Kaikkonen latasi tyylikkäällä vedollaan 1-0 yhdeksän peliminuutin kohdalla. Hienosti taistellut JyPK pysyi hyvin pelissä mukana ja iski pian takaisin, kun Husu pääsi tasoittamaan terävällä maalilaukauksellaan tilanteeksi 1-1 (20 min). KuPS siirtyi uudestaan johtoasemaan, kun kotijoukkueelle vihellettiin rangaistuspotku ja kapteenina toiminut Santamäki viimeisteli pilkulta vuorenvarmasti 2-1 (39 min). Näissä numeroissa mentiin myös ottelun tauolle.

KuPS teki ottelussa useita pelaajavaihtoja ja uusin pelaajahankinta Sanni Kouvakin pääsi toisella puoliajalla ensiesiintymään keltamustassa peliasussa. Innokas JyPK haastoi hyvällä tavalla kotijoukkuetta ja peli eteni tasaisessa tahdissa toisella puoliajalla. KuPS kaunisteli vielä lopussa maalilukemiaan, kun Rochi onnistui viimeistelemään 3-1 (88 min) ja hienon pelin pelannut Kauppila nautiskeli loppunumeroiksi 4-1 (90 min).

Pelaamisessa näkyi oikeaa otetta ja toivottuja elementtejä

Päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi oli kohtuullisen tyytyväinen oman joukkueensa esiintymiseen. Pelaamisessa näkyi toivottuja elementtejä ja oikeaa otetta riitti loppuvihellykseen saakka. Hyvin valmennettu energinen nuori JyPK-joukkue tarjosi laadukkaan vastuksen ja kuopiolaisten oli pelattava hyvällä tasollaan voiton saavuttamiseksi.

”Kyllä tämä oli ennakko-odotusten mukainen peli. JyPK on hyvä ja innokas ryhmä ja he haastoivat meitä hyvin, mistä palkintonaan he saivat 1-1-maalinsa. Meille tuli tänään puolustamista jopa enemmän kuin etukäteen ajateltiin ja JyPK onnistui murtamaan meidän prässin muutamaan kertaan. Kuitenkin ihan tyytyväinen olen tämän päivän kokonaisuuteen”, päävalmentaja arvioi lauantain peliä.

”Me olimme rauhallisia pallon kanssa ja meidän pallollinen pelimme parani koko ajan. Meidän pitää päästä useammin boxiin ja luoda niistä enemmän maalintekotilanteita. Hyökkäyspelaamisessa meidän pitää osata muuttaa rytmiä vieläkin nopeammaksi, jotta me olisimme vieläkin vaarallisempia. Omia periaatteita toteutettiin pelissä ja olen tyytyväinen isoon kuvaan”, Kumpuniemi sanoi.

”Selvää tietysti on, että meidän pitää edelleen parantaa niin pelaajakohtaisesti kuin koko joukkueena. Prosessi jatkuu ja haluamme kehittyä tietyillä osa-alueilla. Emme vielä ole tyytyväisiä, vaikka hyviä hetkiä pelissä olikin useampi”, päävalmentaja painotti.

KuPS: Meri Hämäläinen, Niitty Hahl, Emma Santamäki, Eerika Appelqvist (46 min Liina Nora), Kaela Hansen (60 min Sanni Kouva), Anni-Maija Kauppila, Ana Paula Silva Santos (75 min Aada Nurmi uudestaan kentälle), Aada Nurmi (60 min Tao Stark), Aino Kröger (46 min Tuuli Viinikka), Roosa Ariyo (25 min Gentjana Rochi), Saga Kaikkonen (60 min Anniina Tuononen)