Gentjana Rochi maalinteossa MM-karsinnassa

Kuopion Palloseuran maalitykki osui tiistaina pelatussa Luxemburg-ottelussa

Neljä Kuopion Palloseuran pelaajaa oli kuluneella viikolla maajoukkuetehtävissä eri puolilla maailmaa. Naisten MM-lopputurnaus pelataan ensi vuonna Australiassa ja Uusi-Seelannissa ja nyt olivat vuorossa huhtikuun karsintapelit, joissa myös Suomen oma maajoukkue Helmarit esitti hienoja otteita.

Hyökkääjä Gentjana Rochi pelasi kaksi MM-karsintaottelua oman kotimaansa Pohjois-Makedonian riveissä. P-Makedonia kohtasi viime perjantain kotiottelussaan kivikovan Englannin, Rochi oli aloituskokoonpanossa pelaten 54 minuuttia Englannin voittaessa näytöstyyliin 0-10.

P-Makedonia kohtasi tiistaina vieraskentällä Luxemburgin. Rochi viimeisteli heti ensimmäisellä peliminuutilla 0-1-johtomaalin pelaten täydet 90 minuuttia. Luxemburg eteni lopulta 2-1-kotivoittoon.

Gabriella Cuevas urakoi täydet peliminuutit

KuPS-puolustaja Gabriella Cuevas jatkoi MM-karsintaotteluita Dominikaanisen tasavallan maajoukkuepaidassa. DT voitti viime perjantaina kotipelissään Bermudan 1-0, aloituskokoonpanoon nimetty Cuevas pelasi täydet 90 minuuttia. DT kohtasi tiistain vierasottelussaan kovan Jamaikan häviten 5-1, ”Gabby” urakoi pelissä jälleen täydet minuutit.

Hartikainen ja Simonen mukana tiukassa Saksa-taistossa

Suomen U19-maajoukkue taisteli tiistai-iltana Düsseldorfissa ikäluokan EM-lopputurnauspaikasta. Saksan ja Suomen välinen tiukka ratkaisuottelu venyi aina rangaistuspotkukisaan saakka, jossa Saksa oli täpärästi onnekkaampi maalein 2-1. KuPS-puolustaja Anni Hartikainen taisteli Saksa-pelissä 75 peliminuuttia, hyökkääjä Anna-Stina Simonen ei saanut tällä kertaa peliaikaa.

Hyökkääjä Saga Kaikkonen kutsuttiin U17-leirille

Kuopion Palloseuran hyökkääjä Saga Kaikkonen on kutsuttu U17-maajoukkueleirille, joka pidetään Eerikkilässä 17.-22. huhtikuuta. Leirille on valittu kaikkiaan 27 pelaajaa. U17-maajoukkue jatkaa valmistautumistaan toukokuussa pelattavia EM-kisoja varten, jotka pelataan Bosnia-Herzegovinassa kahdeksan kivikovan eurooppalaisen maajoukkueen voimin. Kaikkonen pääsi tekemään oman liigadebyyttinsä Subway Kansallisen Liigan avauskierroksen kotiottelussa KuPS-Ilves.