Gentjana Rochi lähtee kovin tavoittein uuteen liigakauteen

”Me olemme aina iso ennakkosuosikki ja me haluamme jälleen voittaa liigan”

Kuopion Palloseuran tähtihyökkääjä Gentjana Rochi on jatkanut tehokkaita otteitaan heti tämänkin vuoden puolella. Uusiutuva KuPS-joukkue on pelannut alkuvuoden aikana kaksi kovaa harjoituspeliä, joissa keltamusta on tehnyt kaksi maalia. Rochi on viimeistellyt ne molemmat.

KuPS kohtasi tammikuun lopussa vahvan FC Hongan voittaen Espoossa 0-1 ja viime viikonloppuna vastassa oli kova kilpakumppani HJK, joka ylsi voittoon Lippumäen hallissa maalein 1-2. Molemmat ottelut olivat kovatempoisia korkean intensiteetin pelejä, joissa vauhtia riitti alusta loppuun saakka. Rochi oli tuttuun tyyliin isossa roolissa kummassakin pelissä.

”Espoossa me pelasimme hyvää peliä. Meillä oli paljon maalitilanteita ja me hyökkäsimme paljon. Maalitilanteeni lähti liikkeelle sivurajaheitosta, jonka jälkeen pelattiin hyvä syöttöyhdistelmä ja pääsin laukomaan 16-alueen sisältä. Meillä oli monta muutakin hyvää tilaisuutta ja joukkue on tyytyväinen voittoon. Parannettavaa on tietenkin aina ja jokaisen kevätkauden ensimmäinen peli on monesti pientä hakemista, mutta Honka-ottelu oli meiltä hyvä startti tälle pelikaudelle”, maalintekijä muistuttaa.

”Me pyrimme hyökkäämään tänä vuonna hieman nopeammin”

KuPS ja HJK muodostivat viime liigakauden kärkikaksikon kohdaten toisensa myös Suomen Cupin finaalissa. Joukkueet kohtasivat viime lauantaina ensimmäistä kertaa tämän vuoden puolella. HJK juhli tällä kertaa Lippumäen jalkapallohallissa voitettuaan tiukan harjoituspelin 1-2. Rochi viimeisteli jälleen pelin ensimmäisen täysosuman puolen tunnin kohdalla, jonka jälkeen Klubi eteni toisella puoliajalla voittoon hyökkääjä Sara Sievistön kahdella ratkaisuosumalla.

Kärkijoukkueet lähtevät tähänkin liigakauteen kaikkein vahvimpina ennakkosuosikkeina. Rochi nauttii HJK-otteluiden kiihkeästä ja intensiivisestä pelitunnelmasta. ”HJK-peleissä mennään aina täysillä. He luovat kovaa painetta meille ja me luomme samaa heille. Tällaisia kovia pelejä tarvitaan ja onkin hienoa kohdata heidät jälleen. Nautin HJK-peleistä, me ja HJK olemme Suomen johtavia seuroja eikä tällaisia kovia otteluita ole koskaan tarpeeksi paljon”, hyökkääjä toteaa.

KuPS-joukkueen pelitapa perustuu edelleen vahvaan pallokontrolliin ja hyvään syöttöpeliin. Pientä hienosäätöäkin on luvassa. ”Me pyrimme hyökkäämään tänä vuonna hieman nopeammin ja sitä me parhaillaan harjoittelemme. Jokainen ottelu on aina erilainen ja pelissä katsotaan, miten oma pelimme silloin onnistuu”, Gentjana sanoo. Joukkueet kohtaavat uudestaan 17.2., jolloin KuPS matkustaa vastavierailulle Helsinkiin HJK:n vastustajaksi.

”Meillä on uutta energiaa ja joukkueessa on positiivinen yhteishenki”

Pohjois-Makedonian A-maajoukkuehyökkääjä on pelannut suorastaan loisteliaan uran Suomen jalkapallokentillä: yhteensä seitsemän sarjakautta, 145 liigapeliä ja 128 liigamaalia, kolminkertainen liigan maalikuningatar (2018, 2020, 2021), yksi liigapronssi, kolme liigamestaruutta ja monta muuta hienoa saavutusta. Menestysjahti jatkuu jälleen tällä kaudella kuopiolaisseuran keltamustassa peliasussa.

”Tänä vuonna me haluamme voittaa jälleen liigan. Meillä on uutta energiaa ja uusi valmennusjohto, joka tekee erinomaista työtä. Odotan hyviä asioita myös ensi kauden mestareiden liigasta. Me olemme aina iso ennakkosuosikki ja joukkueessa on positiivinen yhteishenki. Me haluamme aina voittaa jokaisen ottelumme ja jokaisessa pelissä me annamme parhaamme itsestämme”, Rochi arvioi pian alkavaa liigakautta. KuPS pelaa lauantaina 10.2. seuraavan harjoituspelinsä, jossa vastassa on Gentjanan ensimmäinen liigaseura Jyväskylän Pallokerho.

Maalitykin oma liigaura Suomen pelikentillä alkoi, kuinka ollakaan, juuri Kuopiossa. Gentjana saapui keväällä 2017 Jyväskylään liittyen JyPK:n riveihin ja liigadebyytti toteutui silloisella Savon Sanomat Areenalla 13.04.2017 pelatussa liigapelissä Pallokissoja vastaan, jossa Gentjana viimeisteli vieraiden 0-1-johtomaalin 7. peliminuutilla. Hyökkääjä Aino Kröger tasoitti 1-1 (43 min) ja Ella Vanhanen laukoi Kissat 2-1-voittoon (57 min).

Nopeassa tahdissa maalintekijätilaston uudeksi ykkösnimeksi

Rochi pelasi JyPK:ssä hienot sarjakaudet 2017 ja 2018 siirtyen tämän jälkeen Kuopioon sarjakaudelle 2019. Maalitykki nousi nopeassa tahdissa naisten tuoreimman liigahistorian aikana (2007 – 2023) koko maalintekijätilaston uudeksi ykkösnimeksi ohi Cynthia Uwakin (99 liigamaalia) ja Anna Auvisen (95 liigamaalia).

Historiallinen tilastomuutos toteutui 07.05.2022 pelatussa liigaottelussa KuPS – HPS. Rochilla oli tuolloin menossa uransa 108:s liigapeli, johon mennessä oli tehnyt yhteensä 99 liigamaalia ollen siten tasoissa Uwakin kanssa. Harvinaislaatuinen juhlahetki koitti HPS-ottelun 78. peliminuutilla, jolloin Rochi viimeisteli sadannen liigamaalinsa nousten naisten liigan uudeksi tilastoykköseksi ja hyökkääjän laukoma 4-0-osuma jäi tuon HPS-juhlapelin viimeiseksi maaliksi.

Tehokas maalitykki teki uusia historiallisia urotekoja lokakuussa 2023 pelatussa Suomen Cupin finaalissa. Rochi on ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt cupin loppuottelussa neljä maalia ja lopputulos 5-0 on Klubin pitkän seurahistorian suurinumeroisin ja tylyin cup-finaalitappio. Hyökkääjä aloittaa tänä keväänä jo kahdeksannen liigakautensa Suomen kentillä ja kuudennen liigakautensa KuPS:ssa toimien kuopiolaisseuran läheisen yhteistyökumppanin Genelecin kummipelaajana. Maalijahti jatkuu, Banzai !!