Gentjana Rochi haluaa auttaa KuPS-joukkuetta menestymään

Maalitykki jatkaa tehokasta maalijahtiaan keltamustissa

Pronssimitalijoukkue Kuopion Palloseuran maalikanuuna Gentjana Rochi lukeutuu liigan kovimpien maalintekijöiden joukkoon. Hyökkääjä on pelannut Suomen kentillä neljä sarjakautta kuuluen joka vuosi liigan maalintekijätilaston top-kolmoseen. Rochi oli viime kaudella liigan maalikuningatar 16 osumallaan. Hän saavutti saman tittelin JyPK:ssa 2018 (20 maalia), oli maalitilaston kakkonen 2017 (19 maalia) sekä sijoittui jaetulle kolmostilalle 2019 (12 maalia). Pelattuja liigapelejä on yhteensä 78 ja liigamaaleja 67. Hyökkääjä on noussut maalimäärällään nopeassa tahdissa sarjan kaikkien aikojen maalintekijätilaston kärkipäähän vain neljän pelikauden aikana.

”Halusin päästä osaksi lajin kasvua ja menestystä”

Pohjois-Makedonian A-maajoukkuepelaaja saapui Suomeen neljä vuotta sitten Saksasta, jossa pelasi Cloppenburgin joukkueessa kakkosbundesliigassa. ”Viimeinen vuoteni Saksassa oli vaikea, koska olin silloin toipumassa loukkaantumisesta. Joten ajankohta oli täydellinen siirtyä muualle ja kokeilla jotain erilaista. Me kävimme useita hyviä keskusteluja agenttini kanssa ja kun ilmeni mahdollisuus tulla pelaamaan Suomeen, halusin tarttua mahdollisuuteen”, hyökkääjä kertoo.

”Uskoin että voisin tehdä hyvän vaikutuksen täällä, esitellä omia pelitaitojani ja auttaa lajia kasvamaan. Jalkapallo Suomessa oli lähtenyt nousemaan ja halusin päästä osaksi sen kasvua ja menestystä”, Gentjana kuvailee silloisia tunnelmiaan. Hän liittyi liigaseura Jyväskylän Pallokerhoon, jossa pelasi erinomaiset sarjakaudet 2017-2018 nousten nopeasti liigan tehopelaajien joukkoon. Suomalainen jalkapallo on hänen mielestään kehittynyt paremmaksi viime vuosien aikana.

”Olen kehittynyt Suomessa paremmaksi jalkapalloilijaksi”

”Peli oli silloin fyysisempää ja joukkueet pelasivat suoraviivaisemmin. Nykyisin liigajalkapallo on teknisempää. Me pelaajat luotamme enemmän omiin taitoihimme ja yhteispeliimme vastustajaa häiritäksemme. Kuopion Palloseurassa me olemme parantaneet nopeita tilanteidenvaihtojamme ja puolustusprässiämme, joihin iso osa menestystämme perustuu”, hyökkääjä toteaa. Hänen pelaajauransa on jatkunut vahvassa noususuunnassa myös Kuopion Palloseurassa 2019-2020.

”Nyt pelattuani Suomessa neljä vuotta, olen kehittynyt täällä paremmaksi jalkapalloilijaksi. Olen saavuttanut enemmän itseluottamusta, kehittänyt pelitaitojani, oppinut lannistumattomuutta ja syventänyt omaa rakkauttani lajiin. Silti ei ole koskaan helppoa olla huippujalkapalloilija. Saman tason ylläpitäminen vaatii pelaajalta paljon erittäin kovaa työtä ja omistautumista. Ihmiset, erityisesti valmentajat ja joukkuekaverit, luottavat siihen että pystyn pelaamaan johdonmukaisesti kaikkein korkeimmalla tasollani joka ikinen päivä. Sen lisäksi odotan paljon itseltäni ja pidän itselleni yllä kovia tasovaatimuksia. Kukaan ei ole niin vaativa minulle kuin minä itse”, pelaaja muistuttaa.

”Odotan, että me olemme tänä vuonna parempia”

Kuopion Palloseura on pelannut kaksi hyvää sarjakautta naisten korkeimmalla sarjatasolla. Seurassa on panostettu voimakkaasti naisten jalkapalloiluun ja KuPS pääsi viime syksynä juhlimaan ensimmäistä SM-mitaliaan. Seura lähtee kolmanteen liigakauteensa kovin tavoittein ja Rochi haluaa auttaa KuPS-joukkuetta menestymään mahdollisimman hyvin.

”Suomessa investoidaan nyt paljon enemmän naisten jalkapalloiluun, mikä on jännittävää ja motivoi minua jättämään lajiin kestävän perinnön. Päämääräni on auttaa KuPS voittamaan liiga ja päästä pelaamaan mestareiden liigassa. Henkilökohtaisesti se mikä minua ajaa eteenpäin, on halu olla paras. Pelaamisen taso jatkaa täällä kasvamistaan ja kun kaikki kanssapelaajat ympärilläni kehittyvät paremmiksi, kehittää se minua itseänikin paremmaksi. Se mikä inspiroi minua pelaamaan, on kasvusitoutuneisuus ja halu auttaa joukkuetta menestymään. Pronssi on ensimmäinen mitalini täällä Suomessa ja olen onnellinen mitalin johdosta. Tämän vuoden joukkueessamme on enemmän potentiaalia kuin viime vuonna ja odotankin, että omaa peliämme pelaten me olemme tänä vuonna parempia”, hyökkääjä toteaa.