Emma Santamäki nauttii laadukkaasta KuPS-arjesta

”KuPS tarjoaa ammattimaista arkea ja täällä pääsee keskittymään täysillä jalkapalloon”

Subway Kansallista Liigaa johtavan Kuopion Palloseuran maalintekijätilastoihin lisättiin lauantaina uusi nimi. Puolustaja Emma Santamäki viimeisteli ensimmäisen osumansa KuPS-joukkueen riveissä puskiessaan pallon HPS:n verkkoon Paloheinässä pelatussa liigaottelussa. Santamäki onnistui maaliteossa heti omassa debyyttiottelussaan ja komea osuma kruunasi uuden KuPS-pelaajan mainion illan.

”Me hallitsimme peliä ja pidimme palloa hallussa koko ajan. Oli hauskaa pitää palloa ja saada hyökätä noin paljon. Me saimme pelissä paljon kulmapotkuja ja oli hauskaa onnistua maalinteossa. Oona Sireniltä tuli mainio keskitys ja juoksin puskemaan sen sisään. Oma debyyttiottelu tuntui tosi hyvältä, ensimmäinen peli vähän jännitti mutta nyt voi jatkaa omaa sarjakautta vähän rennommin fiiliksin”, Santamäki kuvailee omaa ensiesiintymistään keltamustassa peliasussa.

Emma on kovan luokan laatupuolustaja .Hän on pelannut tähän mennessä yhteensä 148 liigapeliä Suomen kentillä ja pelasi kaksi ja puoli vuotta Ruotsissa Tukholman AIK:n ja Umeå IK:n riveissä. Hän palasi alkuvuonna Uumajasta Turun Palloseuraan ja nyt Tepsistä Kuopioon. Emma on viihtynyt erinomaisesti uudessa seurassaan.

”KuPS:ssa pääsee taistelemaan liigamestaruudesta ja mestareiden liigan lohkopaikasta”

”Tulin tänne pari viikkoa sitten. Kuopio vaikuttaa tosi kivalta kaupungilta. Hyvin olen tänne sopeutunut, vie kuitenkin aina pienen hetken sopeutua uuden joukkueen pelirytmiin. KuPS tarjoaa pelaajille ammattimaista arkea, täällä treenataan aamupäivällä ja iltapäivällä ja täällä pääsee keskittymään täysillä jalkapalloon. KuPS:ssa pääsee myös taistelemaan liigamestaruudesta ja mestareiden liigan lohkopaikasta”, Emma kuvailee uutta seuraympäristöään.

Topparina parhaiten viihtyvä Santamäki tuntee myös Ruotsin jalkapallotason pelattuaan länsinaapurin kovissa sarjoissa. ”Olen pelannut montaa maajoukkuepelaajaa vastaan. Ruotsin MM-kisajoukkueessa on noin kymmenen pelaajaa, jotka tiedän. Arvelen Ruotsin etenevän näissä MM-kisoissa ainakin Top-8:aan, Top-4:aan asti tuskin kuitenkaan. Naisten jalkapallo on joka tapauksessa tosi iso laji Ruotsissa ja se näkyy maajoukkueessa. Seuratasolla esimerkiksi tukholmalaisen Hammarbyn kannattajatoiminta on uskomattoman hienoa ja malmöläinen Rosengård on kuulunut pitkään koko Euroopan kovimpiin seurajoukkueisiin”, Emma kuvailee omia kokemuksiaan Ruotsin futiskentillä.