Emma Peuhkurisen pelikausi oli upea täysosuma

”Vastuuta tuli paljon ja sain pelata todella ehjän kauden”

Kuopion Palloseura pelasi loistavan liigakauden 2021 saavuttaen ansaitun Suomen mestaruuden. Keskikenttäpelaaja Emma Peuhkurinen nousi keltamustassa näkyvään rooliin esittäen viikosta toiseen erinomaisia peliotteita mestarijoukkueen pelaajaryhmityksessä. Hän saavutti tällä kaudella KuPS-joukkueen sisäisen ennätyksen hankkimalla eniten peliminuutteja päättyneen kauden Subway Kansallisessa Liigassa.

”Kehityin pelaajana ja otin askeleita eteenpäin”

Emma pelasi kaikki kauden 23 liigaottelua ollen joka kerta aloituskokoonpanossa, pelasi 20 kertaa täydet 90 minuuttia ja tuli kolme kertaa kentältä vaihtoon otteluiden loppuminuuteilla. Pelattuja peliminuutteja kertyi siten lähes maksimimäärä 2043. Pallotaiturin toinen sarjakausi kuopiolaisjoukkueessa oli kaikin puolin upea täysosuma tuoden mukanaan kutsun syksyn U23-maajoukkueleirille.

”Olen tyytyväinen omaan sarjakauteeni. Säilyin ehjänä ja vastuuta tuli paljon, mikä vähän jopa yllätti itseäni. Hyvän valmennuksen ja laadukkaiden kanssapelaajien ansiosta kehityin pelaajana ja otin todellakin askeleita eteenpäin. Terveenä pysyminen oli yksi tämän kauden päätavoitteitani monien loukkaantumisten jälkeen ja sainkin pelata todella ehjän kauden. Suomen mestaruus on oman peliurani kohokohta tähän mennessä”, Emma iloitsee. Hän toimii kuopiolaisseuran läheisen yhteistyökumppanin PwC:n kummipelaajana ja saavutti SM-pronssimitalin keltamustan riveissä pelikaudella 2020.

Puolustuksen vahvistuminen avasi tien mestaruuteen

Vahva KuPS-joukkue hallitsi tämän kauden liigaa lähes ylivoimaiseen tyyliin ja pelikausi huipentui hienoon TiPS-otteluun, jota saapui seuraamaan ennätysyleisö yli 1500 katsojaa. Mestaruusjuhlia päästiin viettämään upean juhlatunnelman vallitessa. ”Viimeinen pelimme oli todella hieno kokemus. En muista, että olisin koskaan aiemmin pelannut niin ison yleisön edessä. Se oli mahtava kokemus ja iso yleisömäärä toi peliin lisää buustia”, Emma iloitsee.

Puolustuksen vahvistuminen on Emman mieleistä se ratkaiseva tekijä, joka nosti keltamustan tänä vuonna Suomen mestariksi. ”Hyökkäyspeli oli meidän vahvuutemme jo pronssikaudella. Nyt me saimme myös puolustuksen hyvään kuntoon ja me puolustimme kollektiivisesti pelin loppuun asti. Se oli se ratkaiseva lisä. Kaikilla pelaajilla on selkeä rooli ja jokainen tietää, mitä pitää kentällä tehdä. Hyvät tulokset tulevat sitä kautta ja kyllä se kauden aikana tuntui usein siltä, että me olimme monessakin pelissä melko suvereeneja”, Emma luonnehtii kultajuhliin päättynyttä mestaruuskautta.

”Pyrin olemaan ensi vuonna vieläkin parempi pelaaja”

Peuhkurinen palkittiin kuopiolaisseuran pelikauden päättäjäisissä kahdella hienolla huomionosoituksella: Emma sai haltuunsa Seurojen Palloliiton itäisen alueen ”Vuoden yllättäjä”-kiertopalkinnon sekä Kuopion Palloseura ry:n ”Vuoden nuori pelaaja”-kiertopalkinnon.

”Palkinnot tuntuivat tottakai hyvältä. Pitää vaan jatkaa samalla tavalla ja pyrin olemaan ensi vuonna vieläkin parempi pelaaja. Henkilökohtaisesti pyrin edelleen kehittämään jokaista osa-aluetta vieläkin paremmaksi. Joukkueella oli hieno pelikausi ja ensi kaudella me tavoittelemme jälleen mestaruutta ja Suomen Cupin voittoa sekä pyrimme etenemään myös europeleissä pitkälle”, Emma pohtii tulevan pelikauden tavoitteita.