eFutisliigan toinen kausi potkaistaan käyntiin – KuPS lähtee taistelemaan mestaruudesta

Viime kesänä lanseerattu eFutisliiga saa jatkoa, kun sarjan toinen kausi alkaa. Kuopion Palloseuran ottelut avauskaudella päättyivät puolivälieriin, mutta toisella kaudella joukkue tavoittelee sijoituksen parantamista.

Veikkausliigan ja Telian pyörittämä eFutisliiga pyörähtää käyntiin keskiviikkona 24.3. klo 18.00. Veikkausliigan seurat ovat valinneet kukin FIFA-pelin suomalaisista huippunimistä kaksi pelaajaa omaan joukkueeseensa. Seurat kohtaavat runkosarjassa kertaalleen toisensa, minkä jälkeen käynnistyvät pudotuspelit, jotka huipentuvat finaaliin toukokuun 18. päivä.

eFutisliiga on osa maailman suurinta e-jalkapalloekosysteemiä, eli EA Sportsin maailmanlaajuisesti hallinnoimaa FIFA Global Series -sarjaa.

”eFutisliigan voittajalle on tarjolla paikka e-futiksen MM-karsintaputkessa. Telia Esports Seriesin tavoitteena on alusta alkaen ollut mahdollistaa pelaajien nousu aivan maailman huipulle, ja nyt se polku on avoinna”, Niklas Segercrantz Telia Finlandin esports-tiimistä kertoo.

KuPS haluaa parantaa viime kaudesta

Kuopion Palloseura luottaa myös tulevalla kaudella oululais-vantaalaiseen pelaajakaksikkoon. Joel ”Tsouel” Niemelä ja Pyry ”PyrdeR6” Rajala edustavat Suomen kärkiosaamista FIFA-konsolipelissä ja heiltä on lupa odottaa enemmän kevätkauden otteluissa.

”Viime syksystä jäi pettymyksen maku, sillä tavoite oli pidemmällä kuin kahdeksan parhaan joukossa, mutta pettymykset kuuluvat urheiluun”, 19-vuotias Tsouel miettii.

KuPS:n kaksikko on eFutisliigan nuorimpia, kun parhaillaan ylioppilaskirjoituksia käyvän Niemelän kanssa tutkaparin muodostaa 17-vuotias Pyry Rajala. Molemmat pelaajat kokevat, että ensimmäisestä kaudesta jäi paljon arvokasta oppia, jota pelaajat voivat hyödyntää toisella kaudella.

”Tuntuu kivalta taas päästä pelaamaan pitkästä aikaa. Myös se, että turnausformaattia on vähän muutettu tuo lisää mielenkiintoa. Syksyllä pelit menivät ihan ok, mutta tuntuu että olemme kehittyneet sieltä paljon. Nyt vain lähdetään parantamaan viime kaudesta” PyrdeR6 arvioi.

Tsouel asettaa joukkueelleen selkeän tavoitteen, jota KuPS lähtee tavoittelemaan eFutisliigan toisella kaudella:

”Otetaan syksyn peleistä opitut asiat mukaan ja lähdetään taistelemaan mestaruudesta”, Tsouel paaluttaa.

Sarja on jaettu kahteen lohkoon, joissa molemmissa kilpailee seitsemän joukkuetta, yhteensä sarjassa nähdään 14 joukkuetta. Jokainen runkosarjan ottelu on kaksiosainen, jossa yhteismaalit ratkaisevat voittajan. Runkosarjassa ottelut voivat päättyä tasan, jolloin jatkoaikaa ja rangaistuspotkukilpailua ei pelata.

KuPS:n kanssa B-lohkossa pisteistä taistelevat ennakolta lohkon kova kolmikko SJK, Ilves ja FC Inter, sekä haastajiin luettavat IFK Mariehamn, RoPS ja KTP. 

KuPS:n ottelut eFutisliigan toisella kaudella alkavat tiistaina 30. maaliskuuta, kun KuPS-kaksikolla on vastassa Rovaniemen Palloseura. 

eFutisliigassa Kuopion Palloseuran pääyhteistyökumppanina on Gigantti.