Christian Tue Jensen siirtyy KuPS:aan!

Kuopion Palloseura on tehnyt pelaajasopimuksen tanskalaisen Christian Tue Jensenin kanssa. 22-vuotiaan hyökkäävän keskikenttäpelaajan sopimus KuPS:ssa kestää kauden 2023 loppuun ja sisältää myös option yhdestä lisävuodesta.

Christian Tue Jensen on hyvin monipuolinen keskikenttäpelaaja. Hän viihtyy erinomaisesti kärjen alapuolella, laidassa tai hieman alempana 8-paikalla. Erikoisosaamiseksi 177-senttiselle väkkärälle voinee laskea hyökkäyspään erikoistilanteet, jotka hän antaa oikealla jalallaan erittäin tarkasti. Jensen on ratkaisuvoimainen pelaaja, mutta hän pystyy löytämään myös murtavia syöttöjä.

Tanskalaispelaaja matkusti Kuopioon sunnuntaina ja liittyi joukkueen harjoitusvahvuuteen maanantaina. Hän on myös edustanut maataan Tanskan nuorisomaajoukkueissa 29 kertaa – viimeisimpänä Tanskan U19-maajoukkueessa.

Jensen siirtyy KuPS:aan FC Midtjyllandista, jonka kasvatteja hän myös on. Viimeiset kaksi kautta taitava pelimies on edustanut Tanskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa FC Fredericiaa. Frederician paidassa Jensen on paukutellut 59 ottelussa 13 maalia ja antanut kuusi maaliin johtanutta syöttöä.

Christian Tue Jensen on pelikelpoinen kansainvälisen siirtoikkunan auetessa 13. heinäkuuta.

”Pidän siitä, että haluamme dominoida peliä”

Jensen sai ensikosketuksensa Väre Areenalla maanantaina 4. heinäkuuta pidetyissä joukkueharjoituksissa. KuPS:sta ja Kuopiosta erikoistilannespesialisti oli kuullut paljon hyvää hänen entiseltä joukkuekaveriltaan Henry Uzochukwulta.

”Ystävystyimme Uzon kanssa Midtjyllandissa ja hänen kauttaan olen myös jo aiemmin nähnyt joitain KuPS:n pelejä. Ensivaikutelma seurasta on myös todella hyvä ja olen iloinen siitä, että olen nyt täällä. Oli hienoa päästä tutustumaan heti uusiin joukkuekavereihini ja valmennukseen”, uusin KuPS-vahvistus iloitsee.

Jensen kokee, että pelitavallisesti KuPS tukee myös hänen vahvuuksiaan erinomaisesti. 

”Pidän siitä, että haluamme dominoida peliä pallonhallinnan kautta ja se sopii minulle erittäin hyvin. Olen itse hyvä pelaamaan molemmilla jaloillani ja koen olevani varsin tekninen pelaaja. Suurimmat vahvuuteni ovat varmastikin pallollisessa pelaamisessa ja hyökkäyspäässä”, Jensen kuvailee itseään.

Tanskalainen ei ole asettanut vielä suurempia tavoitteita jatkon suhteen vaan hän odottaa maltilla tulevia pelejä.

”Ensiksi haluan päästä hyvään pelikuntoon ja tutustua kunnolla joukkueeseen ja sen toimintatapoihin. Luonnollisesti haluan pelata mahdollisimman paljon, mutta joukkueena menestyminen on kaikkein tärkeintä”, Jensen päättää.

Tervetuloa KuPS:aan ja Kuopioon Christian!

Velkommen til Kuopio og KuPS Christian!