Brasilialainen Gabriel Bispo vankistaa KuPS:n keskikenttää!

Kuopion Palloseura vahvistaa rivejään brasilialaispelaajalla, kun Gabriel Bispo liittyy KuPS-miehistöön. 24-vuotiaan keskikenttäpelaajan sopimus on kestoltaan 1+2 vuotta.

Koko nimeltään Gabriel Bispo dos Santos on kotoisin Bahian osavaltiosta Porto Seguron kaupungista. Bispon kotikaupunki sijaitsee Atlantin valtameren rannalla ja on hieman Kuopiota suurempi.

Aikuisurallaan Bispo on edustanut Bahian osavaltion pääkaupungin Salvadorin Esporte Clube Vitóriaa, josta hän myös KuPS:aan siirtyy. Vitória pelaa Brasilian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Série B:ssa. Tällä kaudella Bispo on edustanut joukkuettaan Série B:ssa 18 ottelussa.

Keskikentän pohjalla niin sanotulla 6-paikalla parhaiten viihtyvä brassi on pelannut Brasilian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla myös Esporte Clube Juventuden paidassa. Yhteensä Série B:n otteluita Bispolla on vyöllään 51.

Kaudella 2020 Bispo valittiin Série B:n parhaaksi puolustavaksi keskikenttäpelaajaksi. Samalla kaudella 181-senttinen työmyyrä kirjasi itselleen sarjassaan eniten pallonriistoja – keskimäärin yli yhdeksän ottelua kohti.

Gabriel Bispo on ollut KuPS:n seurannassa pitkään ja työ miehen saamiseksi Kuopioon aloitettiin jo syyskuussa. Brasilialainen on fyysinen ja kamppailuvoimainen pelaaja, joka on myös kokoisekseen erittäin hyvä pääpelaaja. Bispo omaa varsin monipuolisen syöttövalikoiman ja hän operoi sujuvasti molemmilla jaloillaan. 

Bispo liittyy KuPS:n harjoitusvahvuuteen joulukuussa, kun keltamustan joukkue palaa jälleen harjoituskentälle valmistautumaan pelikauteen 2022. Sopimus edellyttää vielä seuran lääkärintarkastuksen läpäisemistä.