Anton Popovitch: ”Tasoa pitää nostaa sunnuntaina”

Kuopion Palloseuran mestaruusjahti jatkuu sunnuntaina Väre Areenalla. FC Honka saapuu vastustajaksi pyhäillan kotipeliin, jossa taistellaan jälleen tärkeistä sarjapisteistä.

”Honka on hyvä joukkue. Honka-otteluissa peli on monesti melko staattista, sillä molemmat joukkueet haluavat pitää pallokontrollin itsellään ja peli on harvoin kovin avointa hurlumheitä. Meidän pitää olla sunnuntaina parempia puolustussuuntaan ja Hongan maalin edessä meidän pitää pistää paikoista pallot maaliin”, keskikenttäpelaaja Anton Popovitch pohtii sunnuntain kotiottelua.

Veikkausliigan tiukka loppusuora on parhaillaan menossa ja Anton toivoo kultaista päätöstä mahtavalle pelikaudelle.

”Vuosi on ollut todella hieno, upeat europelit ja Suomen cupin voittami- nen eivät ole ihan jokavuotisia juttuja. Mestaruuden voittaminen ei ole enää täysin omissa käsissä, kuitenkin kaikkemme me teemme vielä kun se on tehtävissä. Kausi on ollut hyvä ja kaikki haluavat voittaa mestaruuden”, keskikenttäpelaaja muistuttaa.

KuPS-joukkue ei onnistunut parhaimmalla tavalla keskiviikkona Seinäjoella, joten sunnuntaina tarvitaan selvää tasonnostoa jokaiselta pelaajalta jokaisessa asiassa, jotta arvokas kotivoitto pystyttäisiin saavuttamaan.

”Kyllä parannusta pitää nyt tapahtua kaikilta ja kaikessa. SJK-ottelu ei ollut onnistunut peli meiltä. Maalit tietenkin aina muuttavat ottelun luonnetta ja nyt meille tuli aikainen oma maali. Meidän tasomme ei ollut riittävä, emmekä olleet tarpeeksi hyviä voittamaan. Tällä pelikaudella me olemme voineet luottaa hyvään puolustukseen ja viimeisissä neljässä pelissä me olimme pitäneet oman maalin puhtaana, keskiviikkona puolustuspelaaminen vähän petti koko joukkueellla. Kolmesti osuttiin maalikehikkoon, joten tuuriakaan ei ollut. Koko joukkueen tekemisen pitää olla sunnuntaina korkealla tasolla, jotta me pystyisimme voittamaan”, Anton muistuttaa.

Keltamustalla on nyt edessään tiivistahtinen viikko, sillä mestaruussarjan kaikki kolme kotipeliä pelataan Väre Areenalla peräkkäin yhden kalenteriviikon sisällä.