Anni-Maija Kauppila nautti hienoista kultajuhlista

”Mestaruus on isoin juttu omalla pelaajaurallani”

Kokenut keskikenttäpelaaja Anni-Maija Kauppila pääsi tänä syksynä nauttimaan ainutlaatuisesta mestaruustunnelmasta Kuopion Palloseuran riveissä. Loistava KuPS-joukkue hallitsi Subway Kansallisen Liigan päättynyttä pelikautta suvereeniin tyyliin ja Kauppila sai päätöspelin jälkeen kaulaansa kultamitalin yli kymmenen vuotta kestäneen hienon pääsarjauransa kruunuksi.

”Kyllä Suomen mestaruus on isoin juttu omalla pelaajaurallani. Viimeisessä TiPS-ottelussa meillä oli tunnelma katossa ja pelin jälkeen me vietimme iloista yhdessäoloa ja juhlintaa. Olen voittanut aiemmin pari kertaa B-tyttöjen Suomen mestaruuden sekä SM-pronssia Pallokissoissa 2015 ja KuPS:ssa viime vuonna”, Anni-Maija muistelee. Hän on pelannut tähän mennessä yhteensä 182 liigapeliä ja jatkaa keltamustassa myös 2022, joten tasalukema 200 on tulossa täyteen ensi kauden alkupuolella.

Mestarijoukkueen keskeinen avainpelaaja ja vastuunkantaja

Kauppila lukeutuu nimekkään kuopiolaisjoukkueen keskeisiin avainpelaajiin ja tärkeisiin vastuunkantajiin. Hän pelasi päättyneellä sarjakaudella 22 liigaottelua tehden kolme hienoa liigamaalia ja antoi kanssapelaajilleen peräti seitsemän maaliin johtanutta ratkaisusyöttöä. KuPS on noussut lyhyessä ajassa Suomen ykkösseuraksi ja ”Anttu” on pelaajan näkökulmasta päässyt näkemään uuden liigajoukkueen nopean kehittymisen ja kasvamisen aina Suomen mestariksi asti. Seuraava vuosi tuo mukanaan mm. kovien europelien vaativat haasteet.

”Taso pitäisi pystyä nyt pitämään. Ensi vuonna me toivottavasti saamme hyvälle menestykselle jatkoa ja mestaruuden uusiminen olisi toiveena. Tällä kaudella meillä oli riittävän hyviä pelaajia, hyvä valmennus ja hyvät olosuhteet eli kaikki edellytykset sille, että menee hyvin. Lisäksi meillä oli joukkueessa oikeanlainen tasapaino, erilaiset persoonat tasapainottavat meininkiä oikealla tavalla. Meidän pelitapamme toimi, kaikki tiesivät mitä meidän pitää tehdä ja miten meidän pitää pelata. Paljon me sitä harjoittelimme ja hyvin se toimi”, Anni-Maija arvioi mestarijoukkueen pelillisiä vahvuuksia. Hän toimii kuopiolaisseuran läheisen yhteistyökumppanin Kotimaailman kummipelaajana.