Anni Hartikainen pelasi parhaan sarjakautensa

”Peliaikaa tuli paljon ja sitä kautta tuli vastuuta sekä hienoja onnistumisia”

Mestarijoukkue Kuopion Palloseuran nopealiikkeinen laitapelaaja Anni Hartikainen on noussut nopeassa tahdissa Subway Kansallisen Liigan huippupelaajien joukkoon. Hartikainen pelasi loistavan sarjakauden 2022 saavuttaen toisen peräkkäisen SM-kultamitalin keltamustien riveissä. Juoksuvoimainen laitalinkki keräsi paljon huomiota erinomaisten peliotteidensa ansiosta nousten jo U23-maajoukkueen pelaajarinkiin. Anni pelasi kaikki tämän kauden 23 liigapeliä tehden kolme liigamaalia ja antaen kanssapelaajilleen kuusi mainiota maalisyöttöä.

”Päättyneestä pelikaudesta jäi hyvä maku. Tämä pelikausi oli meille melkein täydellinen, vain Suomen Cup jäi miinuksena kun ei päästy finaaliin saakka. Kova harjoittelu ja kova työnteko tuo menestyksen mukanaan, mitään oikotietä ei ole olemassa. Viime talven kova pre-season ja laadukkaat pelaajat tekivät meistä niin kovan joukkueen, että me pääsimme nyt juhlimaan jo toista peräkkäistä Suomen mestaruutta”, Hartikainen iloitsee. Hän pelasi sarjan lisäksi kaikki neljä mestareiden liigan karsintaottelua sekä U19-maajoukkueen EM-jatkokarsintaottelun Saksaa vastaan 12.4.

Anni toimii kuopiolaisseuran monivuotisen ja läheisen yhteistyökumppanin Kuopion Energian kummipelaajana. Hänet palkittiin peräti kolmella pokaalilla seuran tämän pelikauden päättäjäisjuhlassa: Anni sai haltuunsa niin taksiautoilija Keijo Asikaisen Vuoden kehittynein pelaaja-kiertopalkinnon, KuPS ry:n Vuoden nuori pelaaja-kiertopalkinnon kuin KuPS-kannattajien Vuoden pelaaja-palkinnon. Komeat pokaalit menivät täysin ansaitusti oikeaan osoitteeseen.

”Kyllä tämä on paras kauteni tähän mennessä. Sain pelata tänä vuonna paljon ja sitä kautta tuli paljon vastuuta, tehoja ja hyviä onnistumisia. Olen hyvin tyytyväinen omaan pelikauteeni. Europelit ovat tämän kauden kohokohta ja maalin tekeminen europelissä Itävallassa on tämän kauden hienoin yksittäinen onnistuminen omalla kohdallani. Ensi vuonna voisi ottaa vieläkin isompaa roolia ja sitä kautta enemmän johtajuutta. Isot kiitokset hienosta kaudesta kannattajille ja kaikille kuopiolaisille sekä pian sata vuotta täyttävälle KuPS:lle”, Anni iloitsee.

Hartikainen teki oman liigadebyyttinsä KuPS-paidassa 9.6.2019 kotipelissä Åland Unitedia vastaan. Hän on pelannut neljän KuPS-kautensa aikana yhteensä 60 liigaottelua tehden Suomen kentillä yhteensä yhdeksän liigamaalia.

Annin kummiyritys: