Anni Hartikainen pelasi 45 minuuttia Kroatia-voitossa

”Helmarit” jatkoi voitokkaita peliotteitaan tiistai-illan vierasottelussa Kroatiassa

Suomen A-maajoukkue ”Helmarit” jatkoi voitokasta etenemistään meneillään olevassa UEFA Women’s Nations League:ssa. ”Helmarit” hankki tiistai-iltana tämän syksyn neljännen voittonsa kukistamalla Kroatian maalein 0-2 Sibenikissä pelatussa vierasottelussa. Suomen joukkue johtaa omaa lohkoaan puhtaalla pelillä kerättyään neljästä pelistään täydet kaksitoista pistettä.

Kuopion Palloseuran nopealiikkeinen laitapelaaja Anni Hartikainen (kuvassa) aloitti ottelun vaihtopenkillä ja pääsi tauon jälkeen pelaamaan toisen puoliajan eli 45 minuuttia. Uransa kolmannen A-maaottelun tänään pelannut Anni toimii kuopiolaisseuran läheisen ja pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Kuopion Energian kummipelaajana. Keskikenttäpelaaja Oona Siren ei saanut tällä kertaa peliaikaa. Oona toimii kuopiolaisseuran läheisen yhteistyökumppanin Fressin kummipelaajana.

”Hieno voitto vaikka maalinteko oli vähän vaikeata taas. Kenttä oli aika vaikea ja hidas niin se vaikutti jonkin verran pelin tempoon. Kroatia ei ollut muuttanut mitään edellisestä pelistä. He yrittivät vaan pitää pelin mahdollisimman pieninumeroisina ja edelleen valuivat kaikki 11 pelaajaa tosi syvälle puolustamaan koko pelin ajan. Oli kiva päästä puoliajalta sisään ja luomaan vauhtia hyökkäykseen”, Anni kuvailee tiistai-illan voitto-ottelua.

”Helmareiden” pelit jatkuvat marras-joulukuun vaihteessa: perjantaina 30.11. edessä on kansojen liigan kotiottelu, jossa vastassa on Romania ja pelipaikkana on Turku. Viimeisessä pelissä kohdataan Slovakia vieraskentällä tiistaina 05.12.