Ana Paula Silva Santos jatkaa Kuopion Palloseurassa

Tehokas brasilialaistaituri jatkaa maalijahtiaan tuplamestarijoukkueen riveissä

Subway Kansallisessa Liigassa pelaava Kuopion Palloseura on solminut uuden ja merkittävän jatkosopimuksen seuraavaa pelikautta 2024 varten. KuPS ja keskikenttäpelaaja Ana Paula Silva Santos ovat allekirjoittaneet yksivuotisen jatkosopimuksen, joka ulottuu sarjakauden 2024 loppuun asti.

Silva Santos siirtyi viime keväänä Islannista Kuopion Palloseuraan vahvistamaan merkittävällä tavalla jo ennestään nimekästä kuopiolaisjoukkuetta. Brassitaituri pelasi viime kaudella 20 liigapeliä tehden yhdeksän komeaa täysosumaa ja antaen neljä maalisyöttöä. Hänet valittiin heti huhtikuussa kuukauden Best Drive-tähdistökentälliseen erinomaisten peliotteidensa ansiosta ja tehopelaajan maalijahti jatkuu keltamustien riveissä ensi kaudellakin. Hyökkääjä toimii kuopiolaisseuran läheisen yhteistyökumppanin Pihlajalinnan kummipelaajana.

Brasilialaispelaaja on viihtynyt Kuopiossa hyvin ja jatkosopimus seuran kanssa nostatti hymyn huulille. ”Tuntuu hyvältä jatkaa Kuopiossa. Nautin ajastani Kuopion Palloseurassa viime kauden aikana niin kentällä kuin myös kentän ulkopuolella. Olen tyytyväinen, että pääsen jatkamaan seurassa ja pääsemme tekemään yhdessä taas töitä tulevaa kautta varten”, kertoo Santos tuntemuksiaan.

Silva Santos kokee, että hänen ensimmäinen vuotensa Suomessa oli onnistunut ja samalla hän oppi nauttimaan suomalaisesta tavasta elää.

”Päättynyt kausi oli meiltä hyvä, mutta ei täydellinen – saavutimme osan tavoitteistamme, mutta emme kaikkia. Joka tapauksessa koen, että kausi oli hyvä ja näytimme, että kovalla työllä asiat alkavat tapahtumaan. Ensimmäinen vuosi Suomessa oli minulle hyvä, selvisin talvesta ja kesä oli kokemuksena loistava. Tykkään suomalaisesta kulttuurista ja tavasta, miten Suomessa eletään. Kokemukseni urheilijaelämän ulkopuolella oli yksi merkittävä syy, minkä takia halusin jäädä Kuopioon vielä vuodeksi. Olen nauttinut täällä olemisesta todella paljon”, kertoo Silva sopeutumisesta paikalliseen kulttuuriin.

Brassitaiturilla on myös selkeät tavoitteet tulevalle kaudelle. ”Yksilötasolla en mielestäni pystynyt näyttämään kaikkea, mihin pystyn. Sen takia yksi tulevan kauden tavoitteista onkin suoriutua tasolla, jonka tiedän olevan minussa. Tietysti isoin tavoite on auttaa joukkuetta ja seuraa voittamaan ja saavuttamaan asetetut tavoitteet”, kertoo Santos.