Kakkonen: Akatemia haki pisteen PPJ:lta

Kuopion Palloseuran akatemiajoukkueen kausi miesten Kakkosessa jatkui Helsingissä PPJ:a vastaan. Nuori joukkue haki arvokkaan vieraspisteen kokeneelta kotijoukkueelta ja loppunumeroiksi kirjattiin 2-2 (0-2).

KuPS tuli Jätkäsaaressa pelattuun otteluun vahvasti ja siirtyi reilun puolen tunnin pelin jälkeen johtoon Justus Lehdon osumalla. Edellisessä ottelussa FC Futuraa vastaan debytoinut Lehto on ollut Akatemialla oiva vahvistus 25-vuotias porilaiskasvatti on iskenyt maalin molemmissa Akatemiassa pelaamissaan otteluissa.

Keltapaitojen tahti jatkui johtomaalin jälkeen väkevänä ja viisi minuuttia Lehdon 0-1 maalin jälkeen Lauri Sahimaa vei KuPS:n jo kahden maalin johtoon.

Toinen jakso alkoi KuPS:n kannalta murheellisesti, kun toiselle puoliajalle kentälle vaihdettu Riku Partanen iski kaksi maalia jakson ensimmäiselle kymmenminuuttiselle. Lisämaaleja ottelussa ei enää nähty ja näin pisteet tasattiin 2-2 lukemin.

KuPS Akatemia on saanut murheellisen alkukauden jälkeen juonen päästä kiinni. Kauden viidestä ensimmäisestä ottelustaan vain pisteen kerännyt Akatemia on kerännyt kahdesta edellisestä ottelustaan neljä pistettä. PPJ-ottelussa Akatemialla ei ollut käytössään yhtään pelaajaa Veikkausliiga-joukkueesta ja poissa olivat myös muun muassa maajoukkuekomennuksillaan olevat Samuli Miettinen ja Niklas Orjala.

PPJ:n joukkueessa on rutkasti kokemusta Veikkausliiga-tasolta, etunenässä joukkueen savolaislähtöinen kapteeni Pyry Kärkkäinen.

Kahden maalin johtoaseman karkaaminen tasapeliksi kismitti Akatemian päävalmentaja Issa Thiawia, mutta joukkueensa pelin kehitykseen senegalilaisluotsi oli tyytyväinen.

”Päällimmäisenä tunteena on pettymys menetetyistä pisteistä, vaikkakin vieraspiste on aina lähtökohtaisesti hyvä. Teimme kentällä joitain huonoja valintoja ja virheitä, jotka maksoivat meille tänään voiton. Taistelimme silti hyvin kentällä, mutta valitettavasti se ei riittänyt tänään voittoon. Lähdimme hakemaan ottelusta kolmea pistettä ja luonnollisesti kahden maalin johtoaseman menettäminen harmittaa”, harmitteli Thiaw.

Akatemialla on nyt edessään reilun viikon tauko otteluista. Seuraavan kerran joukkue on tulessa äärimmäisen tärkeässä kotiottelussa, jossa Akatemia isännöi Lappeenrannan Palloa 19.6. Kuopion Väre Areenalla. KuPS Akatemia on tällä hetkellä Kakkosen A-lohkossa toiseksi viimeisenä, eli sijalla 11. Seuraavassa ottelussa vastaan tuleva LaPa on sarjajumbona.

”Vastassamme oli kokenut joukkue, joka tiesi kuinka meidät laitetaan ahtaalle. Meillä on hyvin nuori joukkue sarjan muihin joukkueisiin verrattuna ja pojat oppivat jokaisessa pelissä lisää ja virheet kasvattavat meitä. Olemme ottaneet viimeisten otteluiden aikana suuria kehitysaskeleita, mutta työtä on vielä paljon edessä. Sarjasijoituksemme ei ole sellainen mitä haluaisimme, mutta uskon, että olemme olemme joukkueemme kanssa oikealla tiellä ja suunta on ylöspäin”, Thiaw kertoo.