Aino Kröger on valmis uuteen pelikauteen

KuPS-joukkue aloittaa tämän kevään harjoituspelit lauantaina Espoossa

Subway Kansallisessa Liigassa menestyvä Kuopion Palloseura aloittaa tänä keväänä kuudennen sarjakautensa valtakunnan pääsarjatasolla. Viime vuosi muodostui upeaksi täysosumaksi joukkueen voitettua kolmannen peräkkäisen liigamestaruutensa sekä ensimmäisen cup-mestaruutensa. Hieno pelikausi päättyikin riemukkaisiin ja tunteikkaisiin tuplamestaruusjuhliin.

Vuosi on vaihtunut ja KuPS-joukkue aloitti tammikuun alussa tämän kevään tiiviin harjoituskautensa. Ensimmäinen täysimittainen harjoituspeli on nyt edessä tämän viikon lauantaina, jolloin KuPS matkustaa Espooseen liigaseura FC Hongan vastustajaksi. Esport Areenassa pelattava harjoituspeli alkaa kello 17.00. KuPS-joukkue pelaa Espoossa ensimmäisen pelinsä uuden valmennusjohdon johdolla.

Liigajoukkue Honka tulee tarjoamaan kovan vastuksen

Hyökkääjä Aino Kröger aloittaa nyt jo kuudennen pelikautensa kuopiolaisjoukkueen riveissä. ”Hyvin fiiliksin me lauantain peliin lähdemme. Edellisestä pelistämme on kulunut pitkä aika, liigajoukkue on aina pelillisesti kunnon vastus. Hyvä fiilis meillä on päällä, se on meille ensimmäinen ottelu tälle vuodelle ja se ehkä varmaan vähän näkyy. Hyvin me olemme kuitenkin treenanneet ja oma kehittyminen edellä me on menty alkuvuoden treeneissä. Oma pelivireeni on tosi hyvä ja on kiva päästä jälleen pelaamaan”, Kröger kuvailee omia pelitunnelmiaan.

”Pieksämäen pommittaja” pelasi jälleen erinomaisen sarjakauden 2023 keltamustan riveissä. Savon Pallon kasvatti on pelannut aiemmin neljä sarjakautta Pallokissojen riveissä käyden läpi maajoukkueikäluokat U16 – U23 ja Kuopion Palloseurassa hän on noussut liigan tehokkaimpien tähtipelaajien joukkoon. Pelattuja liigapelejä on nyt yhteensä 156 ja liigamaaleja 62. ”Aikku” toimii kuopiolaisseuran läheisen ja pitkäaikaisen yhteistyökumppanin OP Pohjois-Savon kummipelaajana ja hän teki viime kaudella 13 liigamaalia jakaen joukkueen maalikuningattaren arvonimen yhdessä hyökkääjäkollega Gentjana Rochin kanssa.

Viime vuodesta jäi paljon upeita yhteisiä muistoja

Aino on tyytyväinen omaan sarjakauteensa 2023 keltapaitojen riveissä. ”Oma kauteni oli ihan hyvä. Se oli tasaista suorittamista, ehjänä pysyin ja tehojakin löytyi 13 liigamaalin verran. Cupin voittaminen oli koko joukkueelle tosi iso juttu. Pitkään tavoiteltu cupin mestaruus onnistuttiin viimeinkin saavuttamaan ja olenkin tosi tyytyväinen tuplaan, se oli meiltä onnistunut suoritus. Oli myös upea kokemus päästä pelaamaan ensimmäistä kertaa legendaarisella Olympiastadionilla ja kauden jälkeiset mestaruusjuhlat jäivät myös mieleen pelikauden hienona kohokohtina”, hyökkääjä muistelee päättynyttä sarjakautta.

Subway Kansallisen Liigan sarjaohjelma julkaistiin keskiviikkona. KuPS aloittaa kuudennen pääsarjakautensa kohtaamalla Åland Unitedin Väre Areenalla. Kuopiolaiset lähtevät tähänkin sarjakauteen melkoisen suurena ennakkosuosikkina hyvää menestystä jälleen tavoittelemaan.

Pelitapa perustuu edelleenkin vahvaan pallonhallintaan

”Odotan jo innolla liiga-avausta. Odotukset ovat jälleen hyvät ja kovat ja kyllä meidän pitää mielestäni lähteä neljättä liigamestaruutta tavoittelemaan. Europelit olivat viime vuonna pieni pettymys, niihin toivon tänä vuonna parempaa menestystä. Joukkueessa on ollut nyt vaihtuvuutta, mutta sehän on jokavuotinen normaalitilanne. Meidän pelitapamme tulee edelleenkin perustumaan vahvaan pallonhallintaan, meidän pelimme on tänä vuonna ehkä vähän vauhdikkaampaa. Meillä on hyvä joukkue ja hyviä pelaajia ja nyt meillä alkaa jälleen uusi projekti uuden valmennuskaksikon johdolla”, hyökkääjä muistuttaa.

Ainon kummiyritys: