Subway Kansallinen Liiga: KuPS – HJK 0-0

Kuopion Palloseura taisteli maalittoman tasapelin sarjakauden viimeisessä kotiottelussa

Subway Kansallisessa Liigassa
pelaava Kuopion Palloseura päätti tämän sarjakauden kotiottelunsa aavistuksen pettyneissä tunnelmissa. Erinomaisesti pelannut KuPS-joukkue haki lauantaina tämän pelikauden ensimmäistä voittoaan tuplamestari HJK:sta ja onnistuikin puristamaan mestarijoukkueen ajoittain hyvinkin ahtaalle. Hyökkäyspelaamisessa jäivät viimeiset onnistumiset kuitenkin puuttumaan ja syksyn Mestaruussarjan 23:nnen sarjakierroksen huippuottelu päättyi siten maalittomana erittäin tiukkaotteisen kamppailupelin jälkeen.

Kotivoitto olisi riittänyt tänään varmistamaan kuopiolaisten kakkossijan ja hopeamitalin, nyt loppuratkaisu siirtyi viimeiselle sarjakierrokselle jolla KuPS vierailee Helsingissä HPS:n vieraana. Ratkaisuottelu pelataan perjantai-iltana 18.10.

Maalivahti Ellan Arpiainen venyi useisiin loistoluokan huipputorjuntoihin

Kärkijoukkueiden kohtaamisesta kehittyi odotetunlainen tiukka taistelupeli. Ensimmäinen puoliaika sisälsi muutamia vaaratilanteita puolin ja toisin, joista parhaimpia olivat Tao Starkin kulmapotku (34 min) ja sitä seurannut Klubin nopea vastaisku, joka päättyi maalivahti Ellan Arpiaisen upeaan pelastavaan torjuntaan. Arpiainen torjui toisellakin puoliajalla loistavalla tavalla yhden HJK:n vaarallisen maalipaikan (67 min) venyen hienosti tämän liigakauden neljänteen nollapeliinsä todella kovassa paikassa.

Vaaratilanteita rakennettiin toisellakin puoliajalla puolin ja toisin, mutta ne kaikki tyrehtyivät yksi toisensa jälkeen ja maaliton pistejako oli siten tosiasia. KuPS-kapteeni Emma Santamäki pettyi siihen, ettei taistelutahtoinen kotijoukkue pystynyt jättämään voitokkaita jäähyväisiä omalle kotiyleisölle kauden viimeisessä kotipelissä. ”Tasapeli ei kyllä tyydytä, sillä me halusimme nyt voittoa. Tämä oli tasaisempaa vääntöä ja pari tosi hyvää huippupaikkaa meilläkin oli. Tasaväkinen ottelu, jossa pelitempo oli korkea. HJK:n leveiden hyökkäysvyöryjen edessä piti olla hereillä joka sekunti eikä mihinkään virheisiin ollut varaa, sillä he kyllä rokottavat niistä. Hyvin me blokkasimme heidän tilanteet ja maalivahti Ellan Arpiainen torjui vaaratilanteet loistavasti”, kapteeni kiitteli.

”Ylpeitä voidaan olla oman joukkueen upeasta taistelusta”

Päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi ei ollut kovin tyytyväinen yhteen sarjapisteeseen. ”Tämä ei ollut meidän kaikkein parhaimpia pelejämme tällä kaudella. Pelissä oli paljon erinomaisia hetkiäkin, mutta täysin tyytyväinen ei voida olla. Meille tuli liikaa helppoja syöttövirheitä ja niistä HJK sai liikaa syötönkatkoja. Positiivista on se, että nollapeli pelattiin ja upeita puolustusblokkeja tehtiin. Silloin pitää laittaa itseänsä likoon, heittäytyä pallon eteen, antaa kaikkensa ja ottaa vähän mustelmaakin. Ylpeitä voidaan olla oman joukkueen upeasta taistelusta”, päävalmentaja kiitteli omiaan.

”Ensimmäinen puoliaika oli meiltä parempi. Haastettiin laidoilta, päästiin paremmin vastustajan selustaan ja liikettä ja leveyttä oli tarpeeksi. Toisella puoliajalla näitä ei ollut enää ihan niin paljon, pelinavausvirheitä tuli liikaa ja aktiivisuuskin tippui hiukan. Me olimme myös pitkiä aikoja ilman palloa. Oli aaltoileva peli. Hopea ei vielä varmistunut, joten viimeiseen ratkaisupeliin jäi nyt paljon panosta”, päävalmentaja totesi ja muistutti keltamustan hävinneen tämän kauden liigassa ainoastaan yhden kotipelin (9.5. KuPS – HJK 0-1)