Otteluennakko: Lyökö SJK kapuloita KuPSin mestaruusjunaan?


Kuopion Palloseura pelaa kauden viimeisen vierasottelunsa huomenna, kun SJK isännöi keltamustaa Seinäjoen OmaSp Stadionilla lauantaina 5. lokakuuta kello 17:00 alkavassa ottelussa.

Veikkausliigakausi on saavuttamassa loppuhuipennuksen, kun kautta on jäljellä enää kaksi ottelukierrosta. Kuopion Palloseura lähtee kauden viimeiseen rutistukseen: mestaruus on täysin kuopiolaisten omissa käsissä. KuPS lähti toisiksi viimeiselle ottelukierrokselle kahden pisteen johtoasemassa, mutta Ilveksen napattua voiton omasta ottelustaan on tamperelaiset pisteen edellä ennen kuopiolaisten tasoittavaa ottelua.

Tässä kohti sen uskaltaa jo sanoa: Veikkausliigan mestaruus ratkaistaan Ilveksen ja Kuopion Palloseuran välillä. Helsingin Jalkapalloklubilla on vielä teoreettiset mahdollisuudet nousta mukaan mestaruuskamppailuun, mutta se vaatisi kärkikaksikolta konttaamista lopuissa otteluissa.

Lauantain vastustajajoukkue SJK on tippunut syksyn lähestyessä pois mestaruuskamppailusta eikä pronssinenkaan mitali enää ole enää joukkueen omissa käsissä. Sinänsä seinäjokelaisilla ei mitään hävittävää enää ole, sillä SJK:lla tuntuu olevan vahva ote neljännestä sijasta ja samalla eurolopputurnauksen finaalipaikasta.

Molemmilla joukkueilla yksi pelaaja pelikiellossa

Ottelun lähtökohdat ovat herkulliset kaikille kotimaisen jalkapallon seuraajille. KuPS tarvitsee voiton huomisesta kohtaamisesta, jotta mestaruus pysyy kuopiolaisten omissa käsissä. Vaikka pistemenetys ei olisi katastrofi, niin kaikki muu kuin voitto on huomisesta ottelusta pettymys Kuopiossa. Tämän lisäksi SJK:lla ei ole huomisessa ottelussa varsinaisesti mitään hävittävää, joten se pääsee iskemään kapulaa KuPSin mestaruuskamppailuun varsin vapautuneesti.

Joukkueet kohtaavat toisensa kolmatta kertaa tämän kesän aikana. Veikkausliigassa ensiksi joukkueet pelasivat tasaisen kohtaamisen OmaSp Stadionilla, joka päättyi 1-1 tasapeliin. Europelien keskellä kaksikko kohtasi toisensa toistamiseen Väre Areenalla, mutta silloin KuPS otti vakuuttavan voiton kotiyleisön edessä. Kolmas kohtaaminen nähtiin Suomen Cupin välierässä, joka päättyi trillerimäisesti rangaistuspotkukilpailun jälkeen KuPSin voittoon.

SJK sai huonoja uutisia perjantai-illan aikana, kun Palloliitto määräsi toppari Fallou Ndiayen kahden ottelun pelikieltoon. Senegalilainen puolustaja löi viime ottelussa nyrkillä toista pelaajaa takaraivoon – rangaistus määrättiin SJK – VPS ottelun tapahtumista jälkikäteen, sillä tilanne jäi täysin huomaamatta tuomaristolta itse ottelussa.

Myös Kuopion Palloseuralla on toppari pelikiellossa, sillä Samuli Miettinen otti keltaisen kortin KuPS – Haka ottelussa ja näin joutuu huilaamaan huomisen kohtaamisen. Pelikiellon myötä vakuuttavan kauden pelanneen Ibrahim Cissen vierelle nostetaan toppari penkiltä – tällä tuskin on merkitystä kuopiolaisten esiintymiseen, sillä laatua kyseiselle pelipaikalle löytyy hyvinkin KuPSin rosterista.

”Huominen on meille hieno mahdollisuus”

Keltamustan päävalmentaja Jani Honkavaara on monesti todennut jo, että näistä peleistä on hienoa päästä nauttimaan – eikä paineita kannata ottaa.

”Huominen on meille hieno mahdollisuus ottaa kärkipaikka takaisin. Mutta SJK kotikentällään on iso haaste eikä anna meille mitään ilmaiseksi. Heitä vastaan on tärkeää pitää omasta pelistämme kiinni, ja erityisen tärkeää on saada ehjä 90-minuuttinen”, kertoo Honsu.

Veikkausliigan Mestaruussarjan ottelu SJK – KuPS lauantaina 5.10.2024 kello 17:00 Seinäjoen OmaSp Stadionilla.