Veikkausliigan otteluennakko: Mestaruustaistelu jatkuu – KuPS isännöi Valkeakosken FC Hakaa

Kuopion Palloseuralla on jäljellä enää kolme Veikkausliigan ottelua. Sunnuntaina 29. syyskuuta keltamusta isännöi kotistadionilla Väre Areenalla Valkeakosken FC Hakaa ottelussa, josta ei panoksia puutu.

Kuopion Palloseura johtaa Veikkausliigaa kahden pisteen erolla Helsingin Jalkapalloklubiin ja Ilvekseen. Kolmanneksi viimeisen ottelukierroksen suurin ottelu kuitenkin pelataan lauantaina Helsingissä, kun mestaruuskamppailussa mukana olevat HJK ja Ilves kohtaavat toisensa. Sen ottelun jälkeen osaamme sanoa lopulliset panokset huomiseen otteluun, mutta selvää on, että voitto olisi tärkeä Keltamustalle.

Sekä KuPS, että Haka hävisivät viime kierroksella. Keltamusta hävisi tiukan ottelun Tampereella Ilvekselle tuloksin 1–0 ja vastaavasti Valkeakoskella Haka hävisi SJK:lle kotiyleisön edessä rumin numeroin 0-3.

Lauantaina pelattiin Mestaruussarjassa jo yks ottelu, kun VPS isännöi paikallisderbyssä Seinäjoen Jalkapallokerhoa. Vaasalaiset nappasivat täydet kolme pistettä ottelusta ja sen myötä on varmaa, että Kuopion Palloseura on mitaleilla myös kaudella 2024. Se ei kuitenkaan kuopiolaisleirissä riitä, vaan tavoitteena on mestaruus.

Haka on ollut viime vuosien aikana keltamustalle haastava vastustaja. Monien KuPSin kannattajien mielessä on kausien 2022 ja 2023 Mestaruussarjan tasapelit, joiden myötä lopulta mestaruus on karannut pääkaupunkiseudulle. Tänäkään vuonna valkeakoskelaiset eivät ole päästäneet kuopiolaisia helpolla: kahdesta kohtaamisesta Haka voitti ensimmäisen Väre Areenalla lukemin 0–1 ja toisessa kohtaamisessa pelattiin 2-2 tasapeli.

Haka pääsee paineettomasti Kuopioon

Hakan lähestymistapaa huomiseen otteluun on vaikea arvioida ennakolta. Valkeakoskelaiset pääsevät otteluun ilman paineita – mitaleille joukkue ei enää pysty pääsemään, joten ainut panos on parannella sarjasijoitusta eurolopputurnausta ajatellen.

Päävalmentaja Andy Smith on asettanut joukkueensa pääsääntöisesti muotoon 4-3-3, mutta tarvittaessa pelaajat ovat asettuneet myös viiden alakertaan. Brittivalmentajan pelifilosofia rakentuu vahvaan puolustuspelaamiseen, jossa joukkue asettuu keskiblokkiin. vahvan puolustuksen lisäksi kentällä nähdään yleisesti suoraviivainen Haka, joka pyrkii pallonriiston jälkeen nopeisiin vastahyökkäyksiin.

FC Haka pääsee paineettoman tilan lisäksi huomiseen otteluun myös ilman poissaoloja. Valkeakoskelaisilla ei ole tällä hetkellä tiedossa olevia poissaoloja eikä kukaan pelaajista ole pelikiellossa, jonka myötä Smithillä on paljon valinnanvaraa huomisessa kokoonpanossa.

Jos halutaan hakea negatiivista Hakasta, niin se on ehdottomasti kuntopuntari. Viimeisestä viidestä ottelusta joukkue on voittanut vain yhden, hävinnyt kolme ja pelannut kerran tasan. Varsinkin Mestaruussarjan alku on ollut haastava, sillä molemmat ottelut ovat päättyneet tappioon. Pelillisesti pelit ovat olleet kuitenkin OK tasolla, mutta varsinkin viimeiset minuuttien aikana valkeakoskelaiset ovat näyttäneet todella väsyneiltä. Nyt joukkue kuitenkin pääsee otteluun viikon pelitauolta.

Vain voitto kelpaa keltamustalle

Kuopion Palloseuran kannattajat olivat päättäneet näyttää tukensa joukkueelle ennen suurta ottelua – Väre Areenalla nähtiin viimeistelyharjoituksissa katsomossa KuPSin kannattajia, jotka osoittivat tukensa seuralle. Kapteeni Petteri Pennanen kertoikin harjoituksien jälkeen, että ele oli upea.

”Aika hieno ele, lauantai aamuna kello 10 ovat täällä isolla porukalla. Huikeata, antaa varmasti kaikille extra buustia”, kertoi Pete treenien jälkeen.

Vaikka kotijoukkue KuPS lähteekin otteluun ennakkosuosikkina otteluun, niin valmennuksessa tiedostetaan, että Haka ei ole ollut helppo vastustaja tällä kaudella.

”Mukava päästä taas pelaamaan, onhan tässä jo neljä päivää huilattu. Hyvä vastus, Haka ollut meille haasteellinen vastus tällä kaudella ja taas on sellainen hetki, että pitää olla parhaillaan”, kertoo päävalmentaja Jani Honkavaara.

Katso Honkavaaran haastattelu kokonaisuudessaan tästä:

Veikkausliigan Mestaruussarjan ottelu KuPS-FC Haka Kuopion Väre Areenalla sunnuntaina 29.9.2024 kello 16.00!