Veikkausliigan otteluraportti: KuPS varmisti runkosarjan voiton

Veikkausliigan toisiksi viimeinen ottelukierros käynnistyi jo perjantaina, mutta kuopiolaisten vuoro oli vasta sunnuntaina, kun IFK Mariehamn saapui Väre Areenalle. KuPS otti vakuuttavan voiton lukemin 3–0 ja varmisti samalla runkosarjan voiton itselleen.

Sunnuntaisessa ottelussa oli isot panokset molemmilla: mestaruuskamppailua ajatellen KuPSille ottelu oli niin sanottu pakko voitto ja vastaavasti IFK Mariehamn tarvitsee kipeästi pisteitä ajatellen putoamiskamppailua. Väre Areenan olosuhteet loivat kuitenkin mielenkiintoisen mausteen ottelulle: todella kova tuuli puhalsi toiselta puolelta kenttää, joka esti esimerkiksi mainosaitojen paikalleen laittamisen.

Vastatuuleen ensimmäisen jakson hyökännyt Kuopion Palloseura tuli peliin oikein vahvasti. Keltamusta loi hyvännäköisiä maalipaikkoja läpi jakson, vaikka pitkään tuntuikin, ettei kotijoukkue onnistu saamaan maaleja.

Ottelun avausmaali oli melkeinpä kopio Suomen cupissa nähdystä maalista. Saku Savolainen riisti pallon hyökkäysalueella ja siirsi pallon nopeasti boksiin Ousmane Diawaralle, joka upotti pallon upeasti IFK Mariehamnin maaliin. Näin kuopiolaiset ottivat 1–0 johtoaseman, kun pelikellossa oli 34. minuuttia.

Enempää maaleja ei ensimmäisellä jaksolla nähty ja joukkueet kävelivät pukukoppeihin lukemissa 1–0.

Ottelun toinen maali nähtyiin ottelun 50. peliminuutilla, kun KuPS-kapteeni Petteri Pennanen käynnisti kotijoukkueen vastahyökkäyksen siirtäen pallon boksin tuntumassa Diawaralle, joka upotti pelivälineen vasemmalla jalalla upeasti takakulmaan.

Ousmanella oli mahdollisuus tehdä hatullinen maaleja, mutta IFK mariehamnin maalivahti teki upeita torjunta pitäen lukemat pitkään 2–0:ssa.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin viimeisellä kymmenellä minuutilla, kun kotijoukkue sai monta kulmapotkua peräkkäin. Lopulta erikoistilanteista tuli onnistuminen, kun pallo kimpoili ensiksi Petteri Pennaselle, joka syötti pallon boksin sisällä puolustaja Seth Saariselle, joka tuikkasi lukemat 3–0.

Tuomarin viheltäessä pilliin kolme kertaa oli lukemat uudistetulla tulostaululla 3–0. Näin KuPS nappasi täydet kolme pistettä ja varmisti samalla runkosarjan voiton. Se tarkoittaa sitä, että keltamusta saa Mestaruussarjaan kolme kotiottelua sekä kauden päätösottelu nähdään Väre Areenalla runkosarjan toiseksi sijoittautunutta vastaan.