Subway Kansallinen Liiga: KuPS – JyPK 2-1 (0-0)

Kuopion Palloseura nousi toisella puoliajalla ansaittuun kotivoittoon

Kuopion Palloseura jatkaa Subway Kansallisen Liigan pelikauttaan voitokkain ottein. Tämän kesän runkosarjakauden viimeinen kotiottelu päättyi iloisissa tunnelmissa Jyväskylän Pallokerhon kukistuttua Väre Areenalla tiukan taistelupelin jälkeen maalein 2-1. Tiukasti taistellut JyPK piti kotijoukkuetta pitkään piinassa johtaen 0-1, keltamusta osoitti toisella puoliajalla jälleen vahvaa voittajan luonnettaan nousemalla takaa ohi ansaittuun 2-1-voittoon.

Ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueen selkeää ja ylivoimaista hallintaa. Keltamustalla oli enemmän maalipaikkojakin mennä ensin johtoon. Hyökkääjä Lavdije Begolli pääsi kahdeksan peliminuutin kohdalla loistavaan avopaikkaan JyPK:n pahan harhailun jälkeen, mutta maalivahti Nanna Leivonen onnistui kuitenkin pelastamaan oman joukkueensa nololta takaiskulta. KuPS-hyökkääjä Tuuli Viinikka hyökkäsi oikealla reunalla vahvasti ja pääsi 19. peliminuutilla hyvään vetopaikkaan osuen täpärästi JyPK:n ylärimaan. Tauolle mentiin 0-0-lukemissa.

Hienosti pelanneet Ariyo ja Kouva käänsivät ottelun kotijoukkueen voitoksi

Vierasjoukkue pääsi johtoasemaan toisen puoliajan alussa, jolloin kotijoukkue avasi omaa peliään hieman huolimattomasti menettäen pallon vastustajalle. JyPK-hyökkääjä Alma Forstén pääsi väliin ja rankaisi laukomalla komean 0-1-osuman (49 min). KuPS tuli pian tasoihin, kun hyökkääjä Roosa Ariyo pääsi laukomaan maalivahdin jo kertaalleen torjuman paluupallon sisään ja numeroiksi 1-1 (57 min).

KuPS nousi 2-1-johtoasemaan 74 peliminuutin kohdalla, jolloin puolustaja Liina Nora taisteli ensin pallon kiinni aivan päätyviivalla ja sai käännettyä kohti maalin edustaa. Gentjana Rochi jatkoi eteenpäin Sanni Kouvalle, joka pääsi täräyttämään näyttävällä laukauksellaan tämän kesän ensimmäisen liigaosumansa.

”Tämä on koko oman pelaajaurani toinen liigamaali, sillä tein viime kaudella urani ensimmäisen liigamaalin ONS:n paidassa TPS:aa vastaan. Tämä ottelu oli meiltä hyvä nousu takaa ohi ja tärkeät pisteet saavutettiin. Tämä ei ollut kovin hyvä peli meiltä, pelinavaaminen oli kyllä hyvää mutta hyökkäyspään viimeisiä ratkaisuja on parannettava”, Kouva arvioi lauantai-illan voittopeliä.

Sanni teki jälleen lauantainakin useita nopeita laitanousuja pitkien pystypallojen perään. ”Oma roolini vasemmassa laidassa on aika juoksupainotteinen. Paljon saa juosta ylös ja alas ja luoda paikkoja muille pelaajille laitakeskityksillä. Tykkään paljon omasta peliroolistani. Tämä oli meille helpottava voitto ja tämä peli meidän piti voittaa”, maalintekijä sanoi.

”Tämä oli taisteluvoitto, jossa parempi joukkue voitti”

Päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi oli tyytyväinen kotivoittoon. ”Meidän piti tappaa tämä peli jo ensimmäisellä puoliajalla, sillä paikat meillä siihen oli. Ensimmäinen puoliaika oli meidän totaalihallintaa, pelitempo ei kuitenkaan ollut riittävän kovaa. Me olimme kuitenkin selkeästi parempi joukkue, viimeistelyyn olisi tarvittu ensimmäisellä puolikkaalla lisää tarkkuutta ja terävyyttä”, päävalmentaja totesi.

”Toisella jaksolla pelitempoa saatiin kyllä korkeammalle jo siksi, että JyPK prässäsi aggressiivisemmin. Se aiheutti meille vähän vaikeuksia. Vastustajan selustaan olisi pitänyt päästä enemmän ja kun sinne mentiin, olimme me vaarallisia. Toisella puoliajalla meillä oli myös riittävästi paikkoja johtaa enemmänkin. JyPK on laadukas joukkue ja se pysyi tänään pitkään mukana pelissä”, Kumpuniemi sanoi.

Ariyon ja Kouvan hienot onnistumiset riittivät tällä kertaa kolmeen pisteeseen. ”Kun et itse tee maalia, niin toinen usein tekee. 0-1-tilanteessa meillä oli hetken aikaa vähän vaikeampaa, mutta pelaajavaihdot toivat meille tarvittavaa lisäenergiaa. Me etenimme toisella puoliskolla enemmän selustaan ja hyökkäykset päättyivät tosi nopeasti. Sen vuoksi jouduimme myös prässäämään useammin. Voitto on kuitenkin erittäin ansaittu, vaikka peli menikin tiukille”, päävalmentaja totesi.

illan Subway-tähdet: Emma Santamäki 3, Sanni Kouva 2, Alma Forsten 1