OTTELUENNAKKO: KuPS – JyPK la klo 16.00


Kuopion Palloseura pelaa runkosarjakauden viimeisen kotiottelunsa lauantaina Väre Areenalla

Subway Kansallisen Liigan tämän kesän runkosarjaa on jäljellä enää kaksi täyttä sarjakierrosta. Sarjakakkosena oleva Kuopion Palloseura pelaa lauantaina runkosarjakauden viimeisen kotiottelunsa kohdaten Jyväskylän Pallokerhon. 17:nnen sarjakierroksen kotiottelu pelataan Väre Areenalla kello 16.00 kuopiolaisseuran läheisen yhteistyökumppanin Genelecin toimiessa illan otteluisäntänä.

KuPS päättää oman runkosarjakautensa ensi viikonloppuna Hyrylässä kohdaten liiganousija Pallokerho Keski-Uusimaan viimeisen sarjakierroksen vierasottelussa. Liiga jakaantuu tämän jälkeen kahteen jatkosarjaan: neljä parasta joukkuetta jatkavat tiukkaa mitalitaisteluaan syksyn ylemmässä loppusarjassa eli Mestaruussarjassa ja kuusi muuta joukkuetta jatkavat omaa taisteluaan alemmassa loppusarjassa eli Haastajasarjassa, josta kolme viimeistä joukkuetta putoaa suoraan ensi kauden Kansalliseen Ykköseen. JyPK tulee jatkamaan omaa sarjakauttaan alemmassa loppusarjassa pyrkien säilyttämään oman liigapaikkansa ensi kaudeksikin.

JyPK teki viime vuonna ansaitun pikapaluun takaisin liigatasolle


Vastustajaksi saapuva JyPK pelasi viime vuonna täysin tappiottoman sarjakauden Ykkösessä pelaten kaikkiaan 24 sarjaottelua, joista voitti 19 ja pelasi viisi tasuria yhteismaalein 69-10. Tehohyökkääjä Lotta Puolakka tehtaili peräti 24 maalia, Pauliina Pirinen latoi 16 osumaa ja Alma Forstén 12 ja JyPK nousikin ansaitusti takaisin liigatasolle täksi vuodeksi.

Pisteet ja maalit ovat olleet liigatasolla paljon tiukemmassa. JyPK on onnistunut tekemään tämän kauden 16:ssa liigaottelussaan ainoastaan kymmenen maalia, joilla on irronnut yhteensä 17 sarjapistettä. Puolakka, Forstén ja Anike Wusu ovat osuneet tällä kaudella kukin kahdesti ja neljä pelaajaa on onnistunut maalinteossa kertaalleen. Nuorekas ja taitava JyPK osaa pelata hyvää jalkapalloa ja joukkue haluaa näyttää nyt kuopiolaiskatsojillekin kaikkein parhainta osaamistaan.

Ison pettymyksen kautta loppukauden tärkeisiin ratkaisupeleihin

Kuopiolaisilla on nyt takanaan tämän kilpailukauden suurin pettymys, kun tiistaina pelattu Suomen Cupin välieräottelu päättyi tylyyn tappioon. Eteenpäin pitää kuitenkin mennä, sillä loppukausi sisältää paljon tärkeitä ratkaisuotteluita.

KuPS päättää oman runkosarjakautensa Hyrylässä lauantaina 31.8., jonka jälkeen eteen tulee Liettuassa Siauliain kaupungissa pelattava UEFA:n mestareiden liigan miniturnaus. Ensimmäinen ottelu on ohjelmassa keskiviikkona 4.9., jolloin vastassa on skottijoukkue Celtic FC. Miniturnauksen sijoitusottelut pelataan lauantaina 7. syyskuuta. Subway Kansallisen Liigan ylempi loppusarja on alkamassa syyskuun puolivälissä, jolloin on todennäköisesti seuraavan kotiottelun vuoro. Syksyn Mestaruussarja pelataan neljän parhaimman liigajoukkueen voimin ja sarjakierroksia otellaan kaikkiaan kuusi, joiden aikana ratkaistaan tämän sarjakauden mitalijärjestys.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on image-3.png


”Me haluamme pelata lauantaina hyvän matsin oman kotiyleisön edessä”

Kuopiolaiset ovat käyttäneet tämän viikon pääasiassa palautumiseen, pieneen lepäilyyn ja uuden energian keräämiseen seuraavaa liigaottelua varten. Pettymyksen tunteita on vähitellen purettu yhdessä pois ja loppukauden peleihin lähdetäänkin uudella innolla isoja tavoitteita saavuttamaan. Tästäkin sarjakaudesta halutaan jättää kaikille osapuolille mahdollisimman positiivinen maku.

”Cup-ottelu on käsitelty ja siitä me saamme sisulatauksen loppukautta varten. Me haluamme osoittaa kaikille, että me olemme kilpailussa edelleen mukana ja tärkeitä pisteitä on jaossa. Jokaisessa ottelussa me taistelemme ja haluamme aina pelata hyvin, sillä sieltä se hyvä tuloskin tulee. Meidän focuksemme on aina seuraavassa ottelussa”, päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi muistuttaa. Kotivoiton saavuttaminen edellyttää keltamustalta jälleen vahvaa ja yhtenäistä joukkuesuoritusta koko 90 peliminuutin ajaksi.

”Voittaminen ei ole jalkapallossa koskaan mikään itsestäänselvä automaatio. Me olemme lauantainakin jälleen ennakkosuosikki ja hyvä ottelu meiltä vaaditaan, jotta JyPK kaatuisi. JyPK on hyvä joukkue ja he ovat parantaneet koko kauden ajan ja ovat voittaneet liigassa kovia vastustajia. Me haluamme pelata lauantaina hyvän matsin oman kotiyleisön edessä ja me luotamme omaan laadukkaaseen pelaamisemme”, päävalmentaja toteaa.

Otteluisäntä: