OTTELUENNAKKO: KuPS – Celtic FC ke klo 12.00

Skotlannin maineikas mestariseura vastassa Mestareiden liigan avauksessa

Subway Kansallisen Liigan hallitseva mestarijoukkue Kuopion Palloseura aloittaa keskiviikkona ottelunsa tämän vuoden mestareiden liigassa. Liettuassa sijaitsevassa Siauliain kaupungissa alkaa neljän eurooppalaisjoukkueen voimin pelattava UEFA Women’s Champions League:n ensimmäisen kierroksen miniturnaus, jonka ensimmäinen pelipäivä on keskiviikkona 4. syyskuuta.

Ensimmäisenä pelipäivänä taistellaan kaksi välieräottelua. Kuopion Palloseura ja skottijoukkue Celtic FC Women aloittavat oman ottelunsa kello 12.00 Suomen aikaa. Välieräottelu pelataan cup-tyylisesti lopulliseen ratkaisuunsa saakka eli tarvittaessa taistellaan jatkoaika ja lauotaan mahdollinen rangaistuspotkukilpailu voittajan ratkaisemiseksi. Voittaja etenee lauantaina 7. syyskuuta pelattavaan loppuotteluun ja häviäjä pelaa samana päivänä turnauksen pronssiottelussa.

Turnausjärjestäjänä toimiva kotijoukkue FC Gintra ja moldovalainen Agarista CSF pelaavat keskiviikkoiltana vastakkain alkaen kello 18.00 Suomen aikaa ja tästäkin otteluparista voittaja etenee lauantaiseen finaaliin ja häviäjä jatkaa pronssiotteluun. Lauantaisen loppuottelun voittaja etenee ainoana joukkueena jatkoon mestareiden liigan toiselle kierrokselle ja kolmen muun osallistujajoukkueen europelit päättyvät tältä kesältä tähän.

Kolmatta kertaa laajaa kansainvälistä näkyvyyttä eurokentillä

Kuopion Palloseura pelaa tänä vuonna jo kolmatta kertaa peräkkäin mestareiden liigassa. Seuran läheinen yhteistyökumppani Genelec toimii jälleen KuPS-joukkueen pääyhteistyökumppanina tämän kesän europeleissä. Genelecin logo on näkyvästi esillä UEFA-pelipaidan rinnuksessa edellisvuosien tapaan saaden laajaa kansainvälistä näkyvyyttä eurooppalaisen huippujalkapalloilun parissa.

Kuopiolaisten valmennusjohto on skoutannut skottivastustajaa tiiviisti ja heidän pelejään on analysoitu perusteellisesti. Celticin mestarijoukkueessa on yksi pelaaja, joka on pelannut Suomessakin Subway Kansallisessa Liigassa: tehohyökkääjä Kit Loferski pelasi kaudella 2022 Åland Unitedin riveissä 23 liigaottelua tehtaillen 13 liigamaalia.

Keskiviikkoisen vastustajajoukkueen vahvuudet ovat kuopiolaisilla tarkasti tiedossa. ”Me olemme nähneet runsaasti heidän pelejään. Celtic on Skotlannin mestari ja kova joukkue on siten kyseessä. Skotlannissa taso on noussut paljon viime vuosien aikana ja siellä on panostettu lajiin paljon”, KuPS-valmentaja Valtteri Kumpuniemi arvioi ensimmäistä vastustajaa.

”Molemmilla joukkueilla tulee olemaan pelissä omat hyvät vaiheensa”

KuPS-joukkueen valmentajat Kumpuniemi ja Iita Pienimäki ovat osallistuneet koviin kansainvälisiin peleihin eri nuorisomaajoukkueiden jäseninä, mutta nyt ovat edessä ensimmäiset europelit suomalaisen seurajoukkueen riveissä. Liettuassa odottava kokemus tulee siten olemaan valmennusjohdolle kokonaan uudenlainen ja myös ainutlaatuinen.

Se on kuitenkin varmaa, että keskiviikkoisen euro-ottelun vaatimustaso tulee olemaan paljon korkeammalla kuin tavallisessa kotimaisessa sarjapelissä.

”Keskiviikon ottelu tulee olemaan hyvin mielenkiintoinen. Molemmat joukkueet varmasti yrittävät saada pallokontrollia itselleen. Pelin painopisteet tulevat varmaankin vaihtelemaan ottelun aikana puolelta toiselle ja voisi myös olettaa, että maalintekomahdollisuuksia tulee harvemmin kuin tavallisessa kotimaan liigapelissä. Harvemmissa maalipaikoissa pitää vastaavasti onnistua tehokkaammin ja omassa puolustuspelissä sattuneista virheistä rangaistaan armottomammin. Meillä tulee olemaan vastassamme nopeita skottipelaajia, joten oman selustapuolustuksemme kanssa meidän pitää olla erityisen tarkkana”, päävalmentaja pohtii kansainvälisen ottelun asettamia vaatimuksia.

Kuopion Palloseuran ja Celticin ottelua pääsee seuraamaan livenä KuPS TV:n maksullisen lähetyksen ääressä. Hyppää tästä KuPSTV:n pariin:

KuPS – Celtic FC keskiviikkona 4. syyskuuta kello 12:00