Subway Kansallinen Liiga: FC Honka – KuPS 2-2 (1-2)

Valokuva: Miska Savolainen / Mideas

Roosa Ariyo ja Selja Leiwo maalinteossa tämän illan vierasottelussa Espoossa

Subway Kansallisessa Liigassa sarjakakkosena olevan Kuopion Palloseuran pelikausi jatkui tänään yhden sarjapisteen arvoisesti. Tapiolan urheilupuistossa pelattu 15:nnen sarjakierroksen vierasottelu FC Honkaa vastaan päättyi tasatulokseen 2-2. KuPS oli pitkään kiinni arvokkaassa vierasvoitossa ja kolmessa sarjapisteessä Roosa Ariyon ja Selja Leiwon maalien ansiosta, mutta Honka iski loppuhetkillä dramaattisen tasoitusosuman ja ottelu päättyi kiihkeiden loppuhetkien jälkeen pistejakoon.

KuPS oli latautunut peliin hyvin ja aloitti ottelun vakuuttavalla tahdilla Hongan joutuessa täydellisesti jyrän alle heti alkuvihellyksestä lähtien. Ariyo jatkoi Tapiolan urheilupuistossa vakuuttavia otteitaan tekemällä ansaitun 0-1-johto-osuman 22. peliminuutilla Ana Paula Silva Santosin oivasta sivuttaissyötöstä.

Honka pääsi hyökkäämään ensimmäisellä puoliajalla ainoastaan muutaman terävän harppuunahyökkäyksensä kautta, kunnes kotijoukkue kehitti puolen tunnin jälkeen pienen pallonhallintajakson. Näyttävä syöttelykuvio päättyi lopulta Ilona Waltan terävään viimeistelyyn ja kotijoukkue tuli komealla tavalla tasoihin 1-1 (35 min). KuPS iski kuitenkin pian uudestaan Selja Leiwon laukoessa pienestä tilasta 1-2 (39 min) ja näissä numeroissa mentiin myös ottelun tauolle.

Roosa Ariyo: ”Ei voida olla ollenkaan tyytyväisiä lopputulokseen”

Pelaaminen tasaantui toisella puoliajalla FC Hongan pystyttyä vähitellen nostamaan omaa tasoaan. KuPS oli vierasvoitossa kiinni aina 88. peliminuutille saakka, jolloin kotijoukkue hankki sivurajaheiton kuopiolaisten puolustuspäädyssä. KuPS-maalille kehittyi tiukka pelaajaruuhka, jonka takaa Hongan Milla Punsar onnistui laukomaan pallon kuopiolaisverkkoon ja lopputilanteeksi 2-2. Lopputulos oli kuopiolaisille iso pettymys.

”Ei voida olla ollenkaan tyytyväisiä lopputulokseen, enemmän me olisimme voineet tästä ottelusta hakea. Honka tuli kovaa toisella puoliajalla ja oli vaarallinen vastahyökkäyksissä ja erikoistilanteissa. Meidän olisi pitänyt rauhoittaa omaa peliämme enemmän ja pitää palloa enemmän”, maalinteossa onnistunut Roosa Ariyo totesi ottelun jälkeisessä RUUTU-pelaajahaastattelussa.

”Olen tietenkin tyytyväinen omaan maaliini ja on aina kiva auttaa joukkuetta. Lopputulos kuitenkin harmittaa. Jatkossa meidän pitää olla vaarallisempia vastustajan maalin edessä ja avata omaa peliä paremmin jotta pääsemme maalipaikkoihin. Hyvin olen päässyt pelivireeseen kiinni ja on kiva olla täällä takaisin, paljon lisää on itselläni vielä annettavaa loppukaudelle”, Ariyo totesi.

Kuopiolaisten lopuillaan oleva runkosarjakausi sisältää vielä kotiottelut Ilvestä ja JyPK:iä vastaan sekä vierasottelun PKKU:n luona, jonka jälkeen 18 sarjakierroksen mittainen runkosarja on paketissa.

Subway-tähdet: Ilona Walta 3, Milla Punsar 2, Roosa Ariyo 1