OTTELUENNAKKO: FC Honka – KuPS su klo 15.00


Kuopion Palloseuran sitkeä pistemetsästys jatkuu sunnuntaina Tapiolan urheilupuistossa

Subway Kansallisessa Liigassa
sarjakakkosena olevan Kuopion Palloseuran voittojahti jatkuu sunnuntaina Espoossa. Ohjelmassa on nyt 15:nnen sarjakierroksen vierasottelu FC Honkaa vastaan, joka pelataan Tapiolan urheilupuistossa kello 15.00 alkaen. Illan ottelua pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä RUUTU-palvelun kautta.

Subway Kansallisen Liigan runkosarjakausi lähestyy päätöstään: runkosarjaa on viikonlopun jälkeen jäljellä enää kolme täyttä ottelukierrosta. Syys-lokakuussa pelataan kuuden sarjakierroksen mittainen loppusarja, jonka jälkeen kotimainen liigakausi 2024 on paketissa. KuPS-joukkue jatkaa sinnikkäin mielin sarjakärjen tiivistä takaa-ajoa ja Espoostakin lähdetään siten saalistamaan kolmea arvokasta sarjapistettä omalla hyvällä tekemisellä.

Taitava Honka pistää kuopiolaiset tiukkaan testiin omalla luonnonnurmellaan

KuPS voitti toukokuussa Väre Areenalla pelatun kotipelin 3-1. Honka oli silloinkin luja vastus ja vaativa liigapeli on jälleen edessä. Voittoa varten vaaditaankin jokaiselta kuopiolaispelaajalta laadukas pelisuoritus ja yhtenäinen joukkue-esitys.

”Odottavaisin mielin me sunnuntaiseen vieraspeliin lähdemme. Edessä on jälleen luonnonnurmipeli eli vähän erilainen pelialusta. Kova ottelu on varmasti taas tulossa, sillä Honka on taitava joukkue ja heillä on hyviä pelaajia. Espoossa meidän pitää puolustaa tiiviisti ja hyökätä monipuolisesti”, KuPS-valmentaja Valtteri Kumpuniemi hahmottelee sunnuntaisen liigapelin lähtökohtia. Joukkue on hankkinut tarvittavaa luonnonnurmituntumaa harjoitellen päättyneen viikon aikana tutulla Itkonniemen nurmikentällä.

Kuopiolaisilla on nyt takanaan kolme peräkkäistä kotipeliä, joista hankittiin kaksi voittoa ja yksi tasuri. Peleissä tapahtui paljon positiivista ja erityisesti kärkipelaaja Roosa Ariyo on tullut erittäin vahvasti mukaan pelaavaan kokoonpanoon. Ariyo kykenee teräviin ja päättäväisiin ratkaisuihin hyökkäyspään maalintekotilanteissa ja pystyy luomaan jatkuvaa uhkaa vastustajan puolustukselle nopealla liikkumisellaan sekä on vaarallinen myös pääpelissä.

”Kokonaisvaltainen parannus on nyt sunnuntaina tultava”

Kuopiolaisten yläkerta on muutenkin vahvistumassa lupaavalla tavalla loppukauden ratkaisuhetkiä varten. Maalitykki Gentjana Rochi on jälleen hyvässä pelikunnossa ja hyökkääjäkollega Aino Krögerkin on tekemässä onnistunutta paluuta pelaavaan kokoonpanoon. Kolmas tehopelaaja Lavdije Begollikin on tulossa vähitellen mukaan eli tuttu tulivoimakolmikko on mahdollisesti pian taas yhdessä. ”Me toivomme tietenkin että kaikki pelaajamme pysyisivät ehjinä koko loppukauden ajan, mutta tilanteen mukaan me etenemme heidän kanssaan”, Kumpuniemi muistuttaa.


Päävalmentaja toivoo koko joukkueelta selvää tasonnostoa loppukauden kireitä ratkaisupelejä varten. ”Sunnuntaina meidän on oltava parempia puolustamisen kanssa. Voittaminen ei ole koskaan mikään automaatio. Siksi toivonkin parannusta oikeastaan kaikkeen tekemiseen, sillä meidän edellinen cupin ottelumme ei ollut niin kovin tyydyttävä. Tärkeintä on keskittyä yksittäisiin tilanteisiin kerrallaan. Kokonaisvaltainen parannus on nyt tultava”, päävalmentaja painottaa.

Kuopiolaisten loppukauden liigaohjelmassa ovat vielä kotipelit Ilvestä ja JyPK:iä vastaan sekä päätöskierroksen vierasottelu PKKU:n luona.