Suomen Cup: KuPS – Ilves 2-0 (2-0)

Valokuva: Miska Savolainen / Mideas

Roosa Ariyo ja Anni-Maija Kauppila laukoivat Kuopion Palloseuran cupin välieriin

Hallitseva Suomen Cupin mestarijoukkue Kuopion Palloseura jatkaa cup-voittonsa puolustamista menestyksekkäin ottein. KuPS eteni lauantaina tämänvuotisen cupin välieriin kukistamalla Tampereen Ilveksen maalein 2-0. Kotivoitto vei kuopiolaisjoukkueen jatkoon cupin välieriin neljän parhaan joukkueen joukkoon.

Hyökkääjä Roosa Ariyo ja keskikenttäpelaaja Anni-Maija Kauppila viimeistelivät kotijoukkueen voitto-osumat puolivälieräottelun ensimmäisellä puoliajalla. KuPS lunasti näin oman paikkansa cupin välierissä, joiden runkopelipäivä on keskiviikkona 21. elokuuta. KuPS:n välierävastustaja tulee olemaan HJK ja ottelu pelataan Helsingissä Klubin kotikentällä Bolt Areenalla.

”Me pelasimme fiksusti ja teimme tarvittavat maalit”

Ariyo pelasi jälleen erinomaisen ottelun päästyään nyt toista kertaa KuPS-joukkueen aloituskokoonpanoon tällä pelikaudella. Ilves aloitti ottelun vahvasti, kunnes Ariyo pääsi 12 minuutin kohdalla karkaamaan maalintekoon Ilves-puolustuksen ohitse.

Selja Leiwo pääsi syöttämään, jota pääsin jatkamaan päällä eteenpäin. Juoksin väliin ja säntäsin pallon perään ja sain hyvän vasurivedon aikaiseksi”, maalintekijä kuvailee hienoa onnistumistaan. Hän oli mukana myös toisessa maalitilanteessa, josta Kauppila onnistui sijoittamaan pallon Ilveksen verkkoon. ”Aada Nurmi syötti pallon Kauppilalle, joka pääsi laukomaan. Olin siinä tilanteessa edessä ja onnistuin vaan väistämään, itse en koskenut palloon lainkaan”, Ariyo kuvaili maalitilanteen kehittymistä.

Ariyo pelasi lauantaina jo 67 peliminuuttia ja lähestyy vähitellen jo täyttä 90 minuutin pelikuntoa. ”Oma pelikuntoni tuntuu ihan hyvältä, lopussa tuli jo vähän väsymystä. Tämä ottelu ei ollut meitä ihan parastamme. Ekalla puoliajalla me olimme pienissä vaikeuksissa, me kuitenkin pelasimme fiksusti ja teimme tarvittavat maalit. Sen jälkeen me puolustettiin hyvin ja pidettiin palloa. Puolustussuuntaan me pelasimme hyvän ja varman pelin. Nyt saadaan hieman huilia hyvään paikkaan. Kaksi viimeisintä otteluamme ovat olleet pirteätä ja kypsää peliä ja me pidimme nollat molemmissa”, maalintekijä muistutti.

”Tämä ei ollut meidän kaikkein parhaita matsejamme tällä kaudella”

Ilves aloitti ottelun terävämmin hankkien mm. viisi peräkkäistä kulmapotkua kahdeksan ensimmäisen peliminuutin aikana. Kotijoukkue sai kuitenkin ottelulle toivomansa alun siirtyessään johtoon Ariyon hienolla osumalla. Ilves oli 2-0-maalin jälkeen pitkiä aikoja pahassa viennissä kotijoukkueen vyöryttäessä monipuolisia hyökkäyksiään. Ilves teki tiukkaa vastarintaa koko illan ajan, muttei onnistunut hyödyntämään omia harvoja mahdollisuuksiaan eikä pystynyt enää uhkaamaan kotijoukkueen voittoa.

”Tämä on ansaittu voitto meille. Pelaaminen ei kuitenkaan ollut tänään riittävän selkeätä ja meille tuli liikaa helppoja virheitä. Tämä ei ollut meidän kaikkein parhaita matsejamme tällä kaudella. Keskiviikkona pelaaminen oli tosi kollektiivista molempiin suuntiin, nyt se ei oikein ollut sitä”, päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi kuvaili omia voittotunnelmiaan.

”Toisella puoliajalla Ilves pääsi liian lähelle maalintekoa ja sai painetta. Samalla kuitenkin meille avautui enemmän paikkoja mistä olisi pitänyt rokottaa. Toinen peräkkäinen nollapeli tietenkin ilahduttaa ja kaikkia pelaajia siihen tänään tarvittiin”, päävalmentaja kiitteli.

Kolmen peräkkäisen kotiottelun peliviikko on nyt onnistuneesti takana. ”Cupissa me pääsimme jatkoon, mikä on hyvä asia. Liigaotteluista meidän olisi pitänyt ottaa täydet kuusi pistettä, neljä saatiin. Siinä mielessä tämä viikko oli välttävä, eteenpäin on kuitenkin mentävä ja nyt me saamme jälleen hyvän treeniviikon alle ensi viikolla”, päävalmentaja totesi.