KuPS otti vakuuttavan vierasvoiton Oulusta

KUVAT: Antsa / AC Oulu

Kuopion Palloseura pelasi viimeisen harjoitusottelunsa ennen kilpailukalenterin käynnistymistä Liigacupin muodossa. Keltamustat hakivat vakuuttavan 5-2 vierasvoiton AC Oulusta.

Kuopion Palloseura lähti otteluun hieman siipirikkoisena, sillä puolustuslinjasta puuttui pienten vammojen ja sairastumisien takia neljä pelaajaa. Samalla poissaolot avasivat näytönpaikan seuran omille kasvateille kuten 15-vuotiaalle topparille Tatu Hukkaselle.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin 25. peliminuutilla, kun palloseuralle tuomittiin rangaistuspotku. Pallon taakse asettui tuttuun tapaan Axel Widjeskog, joka upotti pallon varmasti maaliin. Sama keskikentäntaituri oli asialla myös neljä minuuttia myöhemmin, kun Widjeskog upotti pallon maaliin vitosenviivan tuntumasta.

Ottelun kolmannesta maalista vastasi myös KuPS, kun 17-vuotias KuPS-kasvatti Otto Ruoppi pommitti pallon maaliin oikealla jalallaan. Ensimmäisellä jaksolla nähtiin myös ottelun neljäs maali, kun MP:stä Kuopioon siirtynyt Joslyn Luyeye-Lutumba viimeisteli ensimmäisen täysosumansa keltamustissa.

Toiselle jaksolle AC Oulu tuli vahvemmin peliin mukaan ja 1-4 kavennusmaali nähtiinkin heti toisen puoliskon alkuhetkillä, kun Daniel Barrow pääsi tykittämään vasemmalla jalallaan pallon ohi Aatu Hakalan.

KuPS lisäsi johtoaan hetkeä myöhemmin Alan Henriquen puskumaalilla 1-5, mutta vain minuutteja myöhemmin AC Oulu kavensi loppulukemaksi 2-5. Näin KuPSin viimeinen harjoitusottelu ennen Liigacupin alkua päättyi kuopiolaisten voitokkaisiin tunnelmiin.

Ottelun toisella jaksolla nähtiin kolme debytanttia, kun kentälle vaihdosta tulivat Tatu Hukkanen, Eemeli Puolitaival sekä Paulus Tuomainen. Vasta KuPSin edustusjoukkueen kanssa sopimuksen tehnyt 15-vuotias Tatu Hukkanen pelasi puolustuksessa hyvän ottelun kuten myös muut KuPSin Akatemiasta vahvistukseksi saapuneet pelaajat.

”Pojat tulivat vaikeaan paikkaan aika lyhyellä varoajalla”

Päävalmentaja Jani Honkavaara oli tyytyväinen suojattiensa esitykseen.

”Erittäin hyvä ensimmäinen puoliaika meiltä, moni asia toimi niin kuin haluttiin. Toisella jaksolla rytmi kuitenkin vähän katosi, johtuen ehkä vaihdoista. Silti toisellakin nelivitosella nähtiin myös niitä asioita, mitä haluttiin. Kokonaisuutena ottelusta saatiin niitä asioita, mitä haluttiinkin”, kertoo Honsu.

15-vuotias Tatu Hukkanen pelasi ottelussa ensimmäiset minuuttinsa KuPSin edustuksen paidassa.

Akatemiasta avuksi tulleet nuoret pelaajat saivat kiitosta päävalmentajalta.

”Pojat tulivat vaikeaan paikkaan aika lyhyellä varoajalla, mutta pelin edetessä näkyi se, että pääsivät koko ajan paremmin mukaan. Hyvät suoritukset koko debytantti kolmikolta, voi olla tyytyväinen”, kehui Honkavaara.

Kuopion Palloseuran kausi jatkuu ensi viikolla Liigacupin muodossa, kun Lippumäen ylipainehalliin saapuu Ilves. Ottelu pelataan lauantaina 27. tammikuuta kello 15:00.