KuPS:lle kova vahvistus – tervetuloa Talles!

Kuopion Palloseura vahvistaa rivejään aivan Veikkausliiga-kauden kynnyksellä. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja Talles liittyy KuPS:aan lainasopimuksella.

Talles Brener de Paula, eli tuttavallisemmin Talles siirtyy Kuopion Palloseuraan lainasopimuksella Ukrainan Liigan Rukh Lvivistä. Lainasopimus ulottuu kesäkuun loppuun, mutta se sisältää myös option loppukaudesta.

Talles on Brasilian suurseura Fluminensen kasvatti. 23-vuotias taitava keskikenttäpelaaja siirtyi Euroopan kentille helmikuussa 2021, kun hän solmi pelaajasopimuksen Ukrainan Liigan Olimpik Donetskin kanssa. Kesäkuussa osoite vaihtui saman sarjan sisällä ja Rukh Lviviin. Sattumalta myös lviviläiset pelaavat kuopiolaisille tutuissa keltamustissa.

Ukrainan Liigaa Talles on pelannut 22 ottelussa, joissa hän on onnistunut kertaalleen maalinteossa. 

171-senttinen Talles tuo KuPS:n hyökkäykseen lisää leveyttä, sekä paljon pallollista osaamista. Hän liikkuu aktiivisesti ja sijoittuu hyvin päästen siten jatkuvasti palloon. Brassi on viettänyt KuPS:n harjoitusvahvuudessa jo liki kaksi viikkoa, joten Simo Valakarin johtaman joukkueen kiemurat ovat jo jokseenkin tutut. 

”Talles on poikkeuksellisen hyvä 1vs1-pelaaja, jolta on myös todella vaikea riistää palloa. Ukrainan Liigassa tällä kaudella hänellä on keskimäärin 4,5 haastoa ottelua kohden ja näistä haastoista yli 70% ovat onnistuneita. Hän tuo paljon taitoa ja pystyy murtamaan puolustuksia”, luonnehtii KuPS:n tuoreinta pelaajavahvistusta joukkueen analyytikko Viki Savonen

Tervetuloa Kuopioon Talles – bem vindo a Kuopio Talles!