Subway Kansallinen Liiga: PKKU – KuPS 0-6 (0-3)

Valokuva: Miska Savolainen / Mideas

Kuopion Palloseura varmisti runkosarjan kakkostilansa Hyrylässä tehokkain ja voitokkain ottein

Kuopion Palloseura pelasi tämän kesän viimeisen runkosarjaottelunsa tänään Hyrylässä jatkaen voitokkaita otteitaan. Sarjajumboksi juuttunut Pallokerho Keski-Uusimaa kukistui runkosarjakauden päätöskierroksella selkein maalilukemin 0-6. Suurinumeroinen vierasvoitto varmisti kuopiolaisille sarjataulukon kakkostilan, jolta KuPS-joukkue jatkaa mitalipelejään syksyn ylemmässä loppusarjassa eli Mestaruussarjassa.

KuPS esiintyi Hyrylässä tutun tehokkain ottein. Ykköstykki Gentjana Rochi viimeisteli kaksi osumaa ja Aada Nurmi, Niitty Hahl, Saga Kaikkonen ja Aino Kröger osuivat kukin yhden kerran. Nurmi aloitti keltamustat maalijuhlat vain kolmen minuutin pelaamisen jälkeen tekemällä tämän kauden ensimmäisen liigaosumansa: 0-1. Jatkoa seurasi pian, kun Hahl viimeisteli tämän kauden toisella liigaosumallaan tilanteeksi 0-2 (23 min) ja Rochi latasi taukonumeroiksi 0-3 (36 min).

Kaikkonen (49 min), Rochi (56 min) ja Kröger (78 min) jatkoivat maalitehtailua toisella puoliajalla. Kaikkonen teki tämän kauden toisen, Kröger yhdeksännen ja Rochi jo 12:nnen liigaosumansa tämän kesän aikana. Pohjois-Makedonian A-maajoukkuehyökkääjä palkittiin ottelun parhaana pelaajana kolmella Subway-tähdellä.

”Tämä oli selkeä matsi, jossa oma hyökkäyspelimme onnistui tosi hyvin”

Joukkueiden välinen tasoero osoittautui maalilukemien suuruiseksi. ”Kyllä tasoero oli tänään tuo ja peli oli yhtä selvää kuin maalinumerot näyttävät. Kotijoukkue ei päässyt hyökkäämään oikein mihinkään, pitkää palloa sieltä jonkin verran tuli ja pari laukausta heillä oli. Kulmureitakin taisi olla vain yksi. Tämä oli selkeä matsi, jossa me onnistuimme omassa hyökkäyspelissämme tosi hyvin ja myös prässipeli toimi hyvin. Se on meillä parantunut kauden aikana”, päävalmentaja Valtteri Kumpuniemi kiitteli.

”Ensimmäisellä puoliajalla me etenimme jopa hieman nopeamminkin kuin olisi tarvinnut. Hyökkäyspeli parani ottelun edetessä ja koko ajan meiltä tuli sopivasti niin nopeampia kuin rauhallisempiakin hyökkäyksiä. Lopputulos on aika lailla odotettu, mutta näissäkin peleissä pitää vaan onnistua hyvin kaikissa pienissäkin asioissa ja me onnistuimme tänään hyvin”, päävalmentaja iloitsi. Kuopiolaisten runkosarjakausi 2024 on nyt paketissa ja maanantaina alkaa matka kohti Liettuassa pelattavaa mestareiden liigan miniturnausta.

Subway-tähdet: Gentjana Rochi 3, Ana Paula Silva Santos 2, Kaela Hansen 1.